HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Izložba Nemirno zatišje pred buru - vrijeme prije 1914. godine

  Gradski muzej Karlovac 12.09.2014. – 12.10.2014.

  Izložba Nemirno zatišje pred buru - vrijeme prije 1914. godine

  Nakon gostovanja na Sveučilištima u Zagrebu, Dubrovniku i Zadru putujuća izložba Austrijskog kulturnog foruma Nemirno zatišje pred buru - vrijeme prije 1914. godine, kustosa Manfreda Thumbergera i Stefana Kutzenbergera, kojom AKF obilježava 100. obljetnicu početka Prvog svjetskog rata otvorena je u petak, 12.09.2014. u 19 sati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja u Karlovcu.

  Izložba ukazuje na burnu fazu na svim područjima ljudskog djelovanja u Austriji uoči početka rata: Freud istražuje podsvijest ljudske egzistencije, žene se počinju emancipirati, slikarstvo se oslobađa konkretnosti, a glazba napušta temelje harmonije.

  O izložbi je govorio direktor Austrijskog kulturnog foruma gosp. Georg Christian Lack, a izložbu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Karlovca Andreja Navijalić, dok su posjetitelje u izložbu uveli profesori karlovačke Glazbene škole Boris Kolarić i Ivor Reljić skladbom engleskog skladatelja Richarda Rodneya Benneta, Razgovor za dva saksofona.