HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Izložba ValentiNO! - Marin Franov

  Stari grad Dubovac 14.02.2016. – 30.05.2016.

  Izložba ValentiNO! - Marin Franov

  Izložba valentiNO! je od 2. svibnja 2016. godine privremeno zatvorena radi građevinskih radova.

  ***

  Na spomendan sv. Valentina, u nedjelju, 14. veljače 2016. godine u 16:00 sati na Starom gradu Dubovcu, u izložbenom prostoru na prvom katu, otvorena je izložba valentiNO! osječkog fotografa Marina Franova. Prigodom otvorenja izložbe glazbenica Magdalena Mandura izvela je nekoliko autorskih skladbi.

  Ciklus valentiNO! čine fotografije svakodnevnih urbanih motiva i pridružene im ljubavne fraze kojima je iskazana ironija i ogorčenje do kojeg dolazi ako zaljubljenost ne preraste u nešto više. Aktualna i prepoznatljiva tema u kojoj će se sasvim sigurno pronaći brojni posjetitelji izložbe.

  Marin Franov rođen je 1979. u Osijeku. Fotografijom bavi od 2003. godine kao glavni urednik i urednik fotografije Lista osječkih studenata, fotoreporter je Jutarnjeg lista, 24 sata, Večernjeg lista, Slavonskog doma. Službeni je fotograf osječkih ustanova i događanja (Dječje kazalište, Gradska galerija Waldinger, Osječko kulturno ljeto). Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama fotografije, samostalno je izlagao 9 puta te je dobitnik nekoliko nagrada za fotografiju među ostalim 2013. godine kao najbolji hrvatski autor na zadanu temu kretanje na međunarodnom salonu o organizaciji Croartphtokluba.

  Kustosica izložbe je Antonija Škrtić. Uz izložbu tiskan je informativni deplijan, pozivnica i plakat. Za branding i oblikovanje izložbe i publikacija zaslužan je Josip Vrančić.

  Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja 2016. godine, a može se pogledati do 1. travnja uz najavu na 047/615 980, a nakon 1. travnja: od utorka do subote od 10 do 19 sati te nedjeljom i ponedjeljkom od 14 do 19 sati

  Izložba je realizirana sredstvima Grada Karlovca.