HR | EN
  • [IZLOŽBA]

    7. hrvatski triennale akvarela

    Galerija "Vjekoslav Karas" 25.05.2016. – 12.08.2016.

7. hrvatski triennale akvarela

U srijedu, 25. svibnja 2016. godine u 19.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ otvorena je izložba 7. hrvatski triennale akvarela.

Gradski muzej Karlovac i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda već skoro dva desetljeća organiziraju likovnu manifestaciju „Hrvatski triennale akvarela“. Hrvatski triennale akvarela je javna, žirirana, izložba najboljih hrvatskih likovnih umjetnika koji rade u likovnoj tehnici akvarela.

Kao i prijašnjih godina organizacijski odbor uputio je javni poziv umjetnicima za sudjelovanje u izložbi. Pozivu su se odazvali članovi sljedećih likovnih udruga: članovi HDLU-a Zagreb, HDLU-a Varaždin, HDLU-a Osijek, HDLU-a Vinkovci, HDLU-a Rijeka, HDLU-a Pula, HDLU-a Split, HDLU-a Dubrovnik, ULUPUH-a te mnogi drugi umjetnici iz cijele Hrvatske.

Organizacijski odbor 7. HTA predložio je članove za odbor i izbor nagrađenog djela. Članovi odbora bili su: Josip Zanki, predsjednik HDLU-a Zagreb, Iva Koerbler, povjesničarka umjetnosti i Feđa Gavrilović, povjesničar umjetnosti. Od prijavljenih 127 autora, odbor je odabrao za izlaganje njih 77. Članovi odbora jednoglasno su izabrali akademsku slikaricu Ivonu Jurić i njezin rad „Počeci i krajevi u svakom vrtu“ za najbolji rad 7. HTA.

Ivoni Jurić, velika nagrada 7. HTA biti će uručena na otvorenju izložbe. Posebnu pohvalu dobio je akademski slikar Marko Trebotić za rad „Svjetlost Mediterana“.

Radove je fotografirao umjetnički fotograf Goran Vranić. Predgovor izložbi napisala je Iva Koerbler a katalog, kataloške podatke i organizaciju izložbe uredila je i vodila voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“, akademska slikarica, Aleksandra Goreta.

Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza 2016. godine i može se razgledati utorak i četvrtak od 8–16 sati, srijedom i petkom od 8- 19 sati i subotom od 10-16 i nedjeljom od 10–12 sati.

Po završetku izložbe u Karlovcu ista seli u Slavonski Brod gdje se otvorenje očekuje 15. rujna 2016. godine.

***

Preuzmite:

Pozivnica