HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Izborna_DVK2016 - izložba radova studenata Umjetničke akademije u Splitu

  Gradski muzej Karlovac 03.06.2016. – 30.06.2016.

  Izborna_DVK2016 - izložba radova studenata Umjetničke akademije u Splitu

  U petak, 03. lipnja 2016. godine u 19:00 sati u Gradskom muzeju Karlovac u galerijskom prostoru na drugom katu otvorena je izložba Izborna_DVK2016.

  Izložba Izborna_DVK2016 nastavak je suradnje Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX u Karlovcu, Umjetničke akademije u Splitu i Gradskog muzeja Karlovac. Prva izložba organizirana u Karlovcu 2014. godine predstavila je radove Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija kojima se ove godine pridružuje i Odsjek filma i videa.

  Izložba Izborna _ DVK2016 provodi se unutar programa Nova kultura – Hibridni grad 2016. u organizaciji KA-MATRIX – udruge za društveni razvoj. Program Nova kultura _ Hibridni grad 2016. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca. Uz postavljanje i otvarenje izložbe bit će organizirano i predstavljanje Umjetničke akademije u Splitu kao mjesta za nastavak školovanja karlovačkih srednjoškolaca i suradnje s lokalnom kulturnom i društvenom scenom.

  Umjetnička akademija u Splitu od svog osnutka 1997. godine, pridaje veliki značaj edukaciji u području fotografije. U ožujku ove godine u Splitu, prvi puta su samostalno izloženi radovi isključivo iz područja fotografije koji su do sada bili izlagani kao dio izložbe radova Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija. Izložba prikazuje najuspješnije radove nastale u skolpu izbornog kolegija fotografije na kojem su studenti sa svojim mentorima definirali koncept i semestralnu temu koju su razvijali.

  Na ovoj izložbi pod imenom "Izborna" donosimo na uvid neke od prezentnijih i uspješnijih radova koje svojom visokom tehničkom pismenošću, zanimljivim konceptima i izrazito estetiziranim pristupom temama zaslužuju biti prezentirane štovateljima fotografije, ali i drugim ljubiteljima umjetnosti. Studenti kroz svoje radove tematiziraju urbani okoliš ulazeći u njega kroz intervencije, privremeno mu daju novu namjenu ili ga tek koriste kao kulisu za umjetnički izričaj. Urbani stambeni, industrijski ili javni prostori poligon su akademskog rada i umjetničkog djelovanja, a kroz radove studenata daje im se potpuno novi značaj, nadogradnja osnovnoj namjeni. Dizajn interakcija u urbanom okruženju (Urban Interaction Design) fokusira se na ljudske aktivnosti, iskustva i ponašanja koja se događaju u gradskim prostorima.

  Na izložbi su prikazani radovi studenata Andree Kaštelan, Duje Kundića, Glorie Lidze, Jadranke Kljajić, Luke Čizmaka, Senke Mušić, Tomislava Ladišića, Domenike Mateše, Nade Maleš i Darka Škrobonje.

  Izložbu radova studenata Umjetničke akademije u Splitu organizirao je docent Igor Čaljkušić, predstojnik na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija na likovnom odjelu Umjetničke akademije u Splitu i profesor kolegija Tipografija, Grafička tehnologija i Layout. Radovi su nastali pod mentorstvom docenta Mirka Pivčevića, višeg predavača na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija na likovnom odjelu Umjetničke akademije u Splitu i voditelja kolegija Fotografija 1-4, Filmsko i TV snimanje te stručnog suradnika Vicka Vidana.

  Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja 2016. godine.