HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Ključevi moga grada - izložba radova učenika OŠ Grabrik

  Gradski muzej Karlovac 13.06.2017.

  Ključevi moga grada - izložba radova učenika OŠ Grabrik

  Ključevi moga grada, izložba radova učenika OŠ Grabrik - 438 ključeva Grada za 438. rođendan Grada

  U utorak, 13. lipnja 2017. godine u 13.00 sati u atriju Gradskog muzeja Karlovac, Strossmayerov trg 7 otvorena je izložba učeničkih radova ostvarenih u okviru zajedničkog rada na temu Ključevi moga grada.

  U ovom likovnom pothvatu tijekom cijele školske godine sudjelovali su učenici OŠ Grabrik u sklopu predmetne nastave Likovne kulture i keramička grupa uz vodstvo likovne pedagoginje Ivane Maradin.

  Plastički oblikujući glinu učenici su izradili različite oblike ključeva koji simboliziraju pripadnost gradu Karlovcu kao voljenom rodnom gradu i mjestu stanovanja. Svaki ključ je jedinstven, a u njegov izgled utisnuta je kreativnost i maštovitost učenika koji ga je izradio. Ključevi su izrađeni u terakoti i bijeloj glini, biskvitno pečeni, različitih dimenzija, oblikovanja i kiparskih tekstura.

  Svaki učenik izradio je bar jedan ključ grada, a ukupan broj ključeva ujedno je i broj godina postojanja grada Karlovca.

  Glineni ključevi biti će postavljeni u atriju Gradskog muzeja Karlovac tijekom cijelog ljeta, a svečanim otvorenjem izložbe OŠ Grabrik i Gradski muzej Karlovac pridružuju se obilježavanju 438. rođendana grada Karlovca.

  Radujemo se Vašem dolasku u atrij Gradskog muzeja Karlovac.