HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Izložba slika Božidara Crneca

  Galerija "Vjekoslav Karas" 08.11.2017. – 29.11.2017.

  Izložba slika Božidara Crneca

  U srijedu, 8. studenog 2017. u 19.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ otvorena je izložba slika karlovačkog slikara Božidara Crneca.

  ***

  Božidar Crnec rođen je 1955. godine u Karlovcu. Godine 1980. diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od slikarskih tehnika koristi akrilik na platnu, pastel i akvarel. Tematski, bavi se nadrealnim odnosima ljudskih figura i interijera (akrilik na platnu, kombinirana tehnika, digitalni medij) i pejzažima (suhi pastel i akvarel). Bavi se kompjuterskim dizajnom (vizualni identitet tvrtki i institucija, reklame, katalozi izložbi) i kompjuterskom grafikom. Realizirao devet samostalnih izložbi i sudjelovao na mnoštvu skupnih izložbi i likovnih kolonija. Bavi se muzikom (rock, jazz) kao diskofil i gitarist. Godine 2009. U vlastitoj produkciji snimio je audio CD “Sound On Canvas”.

  Izložba je koncipirana unutar 17 digitalno generiranih slika velikog formata (100cm x 70cm) koje na nadrealan, metafizički način progovaraju o situaciji u kojoj se društvo nalazi kao i o unutarnjoj borbi pojedinca za očuvanje identiteta („ ... ostajući vjeran svom slikarstvu, koje je u suštini vođeno podsvjesnim impulsima, Crnec nam daje naslutiti kako ništa nije jednoznačno i tek doslovno određeno, kako je svaki prikazani oblik nužno na pragu dvostranosti i višeznačnosti“).

  Izložba ostaje otvorena do 29. studenog 2017. godine