HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Razgovor - izložba slika korejske umjetnice Ji Suk Baek

  Galerija "Vjekoslav Karas" 14.03.2018. – 22.04.2018.

  Razgovor - izložba slika korejske umjetnice Ji Suk Baek

  14. 3. 2018.

  OTVORENJE IZLOŽBE

  Ji Suk Baek, „Razgovor“, izložba slika

  U srijedu, 14. ožujka 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ otvarena je izložba akademske slikarice Ji Suk Baek.

  Za svoje prvo predstavljanje u Karlovcu, akademska slikarica Ji Suk Baek odabrala je 19 radova većeg formata u kombiniranim tehnikama sa motivima prirode.

  Ji Suk Baek rođena je 1966. godine u Južnoj Koreji. Likovnu akademiju u Seulu upisala je 1985., a diplomirala 1989. godine. Iste godine sudjelovala je u izložbi “Najtalentiraniji mladi umjetnici”. Godine 2014. magistrirala je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Pored slikarstva u zadnjih deset godina poučava djecu slikanju u međunarodnoj američkoj, francuskoj i njemačkoj školi, te privatno.

  Predgovor izložbe napisala je povjesničarka umjetnosti Iva Körbler: “Slikarstvo Ji Suk Baek u kontinuitetu je vezano uz motive prirode, godišnjih doba i mijena u prirodi, pri čemu se njezin slikarski opus kroz više godina profilirao u vrlo jasne stilsko-tematski raspoznatljive cikluse posvećene prirodi. U vrlo kratkom vremenu, Ji Suk Baek prihvatila je motive kupreškog pejzaža, borovih i brezinih šuma, polja, močvarnih predjela, ali i motiva sa Sljemena kao dio svojeg novog (hrvatskog) identiteta, vezujući se nesvjesno za plejadu hrvatskih modernih i suvremenih pejzažista.“.

  Organizaciju izložbe i uređenje kataloga vodi Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije “Vjekoslav Karas”. Izložba ostaje otvorena do 22. travnja 2018. godine.