HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Izložba slika Ahmeta Ibukića - Apstrakcije s Une

  Galerija "Vjekoslav Karas" 10.10.2018. – 23.11.2018.

  Izložba slika Ahmeta Ibukića - Apstrakcije s Une

  U srijedu, 10. listopada 2018. u 19:00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ otvorena je izložba slika akademskog slikara Ahmeta Ibukića: Apstrakcije s Une.

  Za svoje prvo predstavljanje u Karlovcu, akademski slikar Ahmet Ibukić izlaže 35 radova pod nazivom „Apstrakcije s Une“. Radi se o uljima na platnu, akrilicima i pastelama nastalim u posljednjih desetak godina. Ahmet Ibukić rođen je u Bihaću 1957. godine. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti te Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku slikarstva, u klasi prof. Milivoja Unkovića. Poslijediplomski studij završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, pod mentorstvom prof. Seida Hasanefendića. Na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću 2004. godine izabran je u zvanje docenta likovne kulture. Član je ULUBIH-a od 1987. Na Internacionalnoj akademiji “GREG MARINO” u Verbanu 2005. imenovan je na mjesto akademskog suradnika na odsjeku za umjetnost. Ušao je u internacionalnu umjetničku enciklopediju DIZIONARIO ENCICLOPEDICO INTERNAZIONALE D’ARTE MODERNA E CONTEMPORANEA 2004/2005. Živi u Bihaću i radi kao viši kustos u Muzeju Unsko-sanskog kantona te na Pedagoškom fakultetu kao profesor likovne kulture s metodikom u svojstvu vanjskog suradnika. Sudionik je više likovnih kolonija, pokrenuo je i vodi likovnu koloniju „Stari gradovi u dolini Une”. Izlagao je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Idejni je tvorac i umjetnički direktor projekta „Umjetnici svijeta Srebrenici”. Dugogodišnji je sudionik karlovačke likovne kolonije u organizaciji Doma za odgoj djeca i mladeži Karlovac.

  Autorica izložbe i urednica kataloga je Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“. Izložba ostaje otvorena do 23. studenog 2018. godine.