HR | EN

LEONARDOIJA _OPSESIJA _KRISTALIZACIJA...

Začudna site specific instalacija autora Saše Stubičara koju morate vidjeti.

U srijedu, 5. prosinca 2018. godine u 19.00 sati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac otvorena je izložba Saše Stubičara LEONARDOIJA_OPSESIJA_KRISTALIZACIJA...

Ljepota poliedara, njihova dosljednost i zaokruženost područje je na kojem se najizravnije spajaju zakoni matematike i vizualne umjetnosti. Već stoljećima umjetnici poput Pietra della Francesca, Leonarda da Vincija, Albrechta Dürera, Salvadora Dalíja, i Mauritsa Cornelisa Eschera svojim djelima svjesno i temeljito zalaze u ta nepregledna prostranstva, tragajući za istinom i ljepotom. Elmentarnost i predanost kojom je realizirana te začudnost instalacije LEONARDOIJA_OPSESIJA_KRISTALIZACIJA... dokazi su autoreve snažne fascinacije motivom poliedra, koja se prelijeva na promatrača i dodiruje njegova poimanja o prostoru i geometrijskom tijelu.

Saša Stubičar samostalni je umjetnik i grafički dizajner. Radi kao autor, koautor i suradnik studija Flomaster te sudjeluje u oblikovanju plakata, knjiga i publikacija raznih izdavačkih i muzejskih kuća. Uz to skriva još puno talenata u raznim sferama primijenjene umjetnosti.

Deplijan u zaigranoj formi fleksagona i ostale publikacije izložbe uredila je Antonija Škrtić, a vizualno oblikovao Saša Stubičar.

Tijekom trajanja izložbe održat će se kreativna radionica primijenjene umjetnosti za učenike osnovne škole na kojoj će Saša Stubičar pokazati postupak oblikovanja trodimenzionalnih tijela od žičanih vješalica na kojoj će sudionici uz njegove savjete izrađivati sjajne ukrasne adventske zvijezde.

Izložba je ostvarena sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Trajanje izložbe produženo je do 1. 2. 2019. godine.

***

Preuzmite:

Plakat izložbe

Pozivnica