HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Troja na putu - izložba povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj

  Stari grad Dubovac 19.12.2018. – 27.01.2019.

  Troja na putu - izložba povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj

  Stari grad Dubovac, izložbeni prostor na prvom katu

  Izložba Troja na putu povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj

  19.12.2018. – 27.01.2019.

  Gradski muzej Karlovac, Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb i Arheološki muzej u Zagrebu

  srijeda, 19. prosinca 2018. u 19 sati, otvorenje izložbe Troja na putu.

  Troja je jedan od najpoznatijih arheoloških lokaliteta i reprezentativnih primjera ispreplitanja kulturnih i gospodarskih kontakata između Mediterana i anatolijskih civilizacija i kultura.

  Izložba kojom Arheološki muzej u Zagrebu namjerava obilježava Godinu Troje, povodom 20. obljetnice njenog uvrštenja na UNESCO-ovu listu svjetske baštine, tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine predstavljena je i karlovačkoj publici. Izložbenim posterima vizualnog i informacijskog značaja, nastojimo promovirati ovaj lokalitet iznimnog povijesno-kulturnog značaja te arheološku baštinu u njenom najupečatljivijem sjaju.

  Iako konceptualno jednostavna i naizgled statična forma izložbe vitalnost poprima kroz formu putujuće izložbe predstavljene kako karlovačkoj, tako i zagrebačkoj, puležanskoj, riječkoj, osječkoj i zadarskoj publici.

  Želja je Izložbom dodatno popularizirati turistički i kulturni značaj same Troje pa je ista oblikovana kao zaokružena cjelinu pogodna za jednostavnu implementaciju u razne muzejsko-galerijske i prostore na otvorenom što joj daje odlike putujuće i pop-up izložbe.

  Izložba ostaje otvorena do 27. siječnja 2019. godine.