HR | EN

8. Hrvatski triennale akvarela

Gradski muzej Karlovac i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organizatori su nacionalne likovne manifestacije pod nazivom „Hrvatski triennale akvarela“. Izložba 8. Hrvatskog triennala akvarela otvara se u Galeriji "Vjekoslav Karas" u srijedu, 10. srpnja 2019. godine u 19.00 sati.

Ova jedinstvena manifestacija posvećena likovnom mediju akvarela započela je svoje postojanje 1998. godine. Do sada je na manifestaciji izlagalo preko 400 izlagača. Među izlagačima su eminentna imena hrvatskog slikarstva: Edo Murtić, Đuro Seder, Nikola Reiser, Rudolf Sablić, Vojo Radoičić, Ivan Antolčić, Ivan Lovrenčić i mnogi drugi.

Na poziv organizatora za izlaganje u 2019. godini odazvalo se 163 autora. Odbor za odabir radova u sastavu mr. Sonja Švec Španjol, prof. Dino Trtovac i prof. Tomislav Buntak odabrali su 79 autora.

Veliku otkupnu nagradu dobio je Zdravko Milić akademski slikar iz Labina za rad "Nebeska Podmornica", a Posebnu pohvalu dobio je rad "Starost" akademskog slikara iz Zagreba, Zorana Kakše.

Izložba se u Galeriji „Vjekoslav Karas“ može razgledati do 31. kolovoza 2019. godine.

Zagrebačka likovna publika imati će prilike vidjeti ovu izložbu u Muzeju "Mimara" tijekom studenog 2019. godine.

Izložba je financirana sredstvima Grada Karlovca, Grada Slavonskog Broda i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.