HR | EN
  • [IZLOŽBA]

    Gradski muzej Karlovac u 15. Noći muzeja otvorio je taktilno edukativnu izložbu „Prapovijest u rukama“

    31.01.2020. – 31.08.2020.

Gradski muzej Karlovac u 15. Noći muzeja otvorio je taktilno edukativnu izložbu „Prapovijest u rukama“

U sklopu ovogodišnje Noći muzeja, u petak 31. siječnja u 18 sati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac otvorili smo izložbu Arheološkog muzeja Istre 'Prapovijest u rukama'.

Izložba je produkt višegodišnjeg rada Arheološkog muzeja Istre na Interreg Central Europe projektu COME - IN!, čiji je cilj bio povećanje pristupačnosti muzejskih institucija osobama s invaliditetom. Autorice izložbe Maja Čuka (kustos arheolog) i Đeni Gobić – Bravar (viši restaurator) osmislile su izložbu na kojoj se pomoću arheoloških nalaza, vrijeme prapovijesti na području Istre prikazuje kroz osnovne životne teme. Izložba je edukativnog karaktera, namijenjena je svim uzrastima, a posebno je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama.

Uz originalne predmete, na izložbi će biti izloženo i mnoštvo taktilnih sadržaja, od replika originalnih predmeta, idejnih rekonstrukcija do svakodnevnih predmeta poput odjeće i dr. Legende predmeta izrađene su na latiničnom pismu i brajici. Uz izložbu će biti organiziran pedagoško – edukativni program.

Izložba 'Prapovijest u rukama' realizirana je sredstvima grada Karlovca i ostaje otvorena do 31. kolovoza 2020.