HR | EN
  • [IZLOŽBA]

    Erotika - Ivan Branko Imrović i Robert Budora - izložba crteža i skulptura

    Galerija "Vjekoslav Karas" 22.05.2013. – 21.06.2013.
Nova izložba u galeriji "Vjekoslav Karas"

Erotika - Ivan Branko Imrović i Robert Budora - izložba crteža i skulptura

Od 22. svibnja do 21. lipnja u Galeriji „Vjekoslav Karas“ postavljena je izložba najnovijih radova ak. kipara Ivana Branka Imrovića i ak. slikara Roberta Budora. Izloženi radovi su posvećeni istraživanju kiparskog i slikarskog medija, te erotici kao temi u umjetnosti.

Izložbom se po prvi put predstavljaju karlovačkoj likovnoj publici, a do sada su surađivali u nizu uspješnih projekata i izložbi. Njihov opus predstavljen je u knjizi Đure Vanđure „Eros i pornos“.

Ivan Branko Imrović završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu 1977., slikarski odjel. Diplomirao je 1983. kiparstvo u klasi profesora Ivana Sabolića, pod čijim je vodstvom od 1983. do 1986. polazio i Majstorsku radionicu Antuna Augustinčića. Od 1986. bio je članom ZUH-a i djelovao je kao samostalni umjetnik, a od 1992. postaje profesor na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagreb, gdje i sada predaje.

Robert Budor diplomirao je slikarstvo 1979. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti klasi profesora Šime Perića. Od 1979. do 1981. suradnik je Majstorske radionice profesora Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Od tada do danas djeluje u statusu samostalnog umjetnika. Uz slikanje bavi se opremom knjiga te kazališnim dizajnom. Kao predstavnik Hrvatske sudjelovao je 2003. i 2005. na IV. i V. interbalkanskom simpoziju vizualne umjetnosti na otoku Samothraki.

Izložbu prati katalog s reprodukcijama u boji na 16 strana, s tekstom Aleksandre Gorete.