HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Karlovački likovni susreti 2013

  Galerija "Vjekoslav Karas" 10.07.2013. – 30.08.2013.
  Karlovački likovni susreti!

  Karlovački likovni susreti 2013

  U srijedu, 10. srpnja 2013. u 19.00 u Galeriji „Vjekoslav Karas“ otvorena je izložba Karlovački likovni susreti 2013.

  Svake godine 13. srpnja obilježavamo i slavimo Dan grada Karlovca, ali ovaj je rođendan ipak drugačiji, jer je 1. srpnja Hrvatska postala punopravna članica Europske Unije. Kako se Karlovački likovni susreti tradicionalno organiziraju povodom Dana grada Karlovca, možemo reći da je ovo prva zajednička izložba svih karlovačkih umjetnika u trenutku ulaska u EU.

  Zato su Karlovački likovni susreti ove godine osobito važni. Oni prikazuju stanje naše županijske likovne scene. Oni su ogledalo u kojem se ogledamo svi skupa. Na ovoj izložbi sudjeluju svi koji crtaju, slikaju, rezbare, modeliraju ili kipare. Ovdje ravnopravno izlažu amateri i profesionalci. Ova je izložba - slika i prilika naše likovne scene.

  Prijavu je poslalo 56 autora s više od stotinu radova. Tročlani žiri odabrao je 55 autora i 82 rada. Od ukupnog broja izlagača najmanje je profesionalnih umjetnika, tj. onih koji su završili umjetničke akademije. Uglavnom prevladavaju amateri okupljeni oko ULAK-a, jedine županijske likovne udruge čelu s predsjednikom Mišom Pakšijem. Članovi ULAK-a svake godine sudjeluju na Smotri amaterskog likovnog stvaralaštva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Iz toga se može zaključiti da je likovni život grada i njegove okolice izuzetno bogat i plemenit.

  O bogatstvu naše likovne scene svjedoči i raznovrsnost oblika i izričaja: od minijature, slike, skulpture, fotografije do koncepta i ideje. Vjerujemo da svojim djelovanjem ozbiljno možemo konkurirati europskim umjetnicima i nadamo se da ćemo za to imati prilike.

  Čestitamo svim umjetnicima i zahvaljujem se na sudjelovanju na izložbi Karlovački likovni susreti 2013. godine.

  Izložba ostaje otvorena do 30. kolovoza 2013.