HR | EN
  • [edukativni program]

    Turnir u igranju edukativne igre U vrtlogu boje

    Galerija "Vjekoslav Karas" 30.11.2013. – 30.11.2013.
Turnir „U vrtlogu boje“ u Galeriji!

Turnir u igranju edukativne igre U vrtlogu boje

U subotu, 30. studenoga 2013. s početkom u 10.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ održan je turnir za osnovnoškolce u igranju edukativne igre „U vrtlogu boje“ u okviru izložbe radovi na papiru Vatroslava Kuliša.

Cilj igre na ploči „U vrtlogu boje“ je uz pomoć sreće i znanja što prije stići od ateljea do galerije i pritom na zabavan način utvrditi i ponoviti osnovne pojmove o boji (osnovna svojstva boja, tonska svojstva boja, kontrastna svojstva boja i miješanje boja). Ljubaznošću Vatroslava Kuliša kao podloga oblikovanju igre korišten je njegov rad na papiru, Vatrene kugle, 2013.

Na turniru je sudjelovalo 32 učenika iz OŠ Braće Seljan, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik, i OŠ Dubovac i OŠ Banija koji su igrali u tri kategorije u dva kruga. U prvom krugu u kategoriji petih razreda su pobijedili Lukas Hamilton Shanahan (OŠ Dubovac), Fran Krnežić (OŠ Dubovac) i Viktorija Štefanac (OŠ Braća Seljan), u kategoriji šestih razreda Margareta Matan (OŠ Banija), a u kategoriji sedmih razreda Dora Valentić (OŠ Dragojla Jarnević) i Karla Lisica (OŠ Dragojla Jarnević).

Nakon drugog kruga ukupnu pobjedu su ostvarili Fran Krnežić (OŠ Dubovac) u kategoriji petih razreda, Margareta Matan (OŠ Banija) u kategoriji šestih razreda i Karla Lisica (OŠ Dragojla Jarnević) u kategoriji 7. razreda.

Za sve sudionike su osigurane prigodni darovi, a za pobjednike nagrade.

Gradski muzej Karlovac zahvaljuje svim nastavnicama koje su potakle djecu na sudjelovanje na turniru i pomogle u organizaciji turnira.

Program je realiziran sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH.