HR | EN

Edukativni program uz izložbu Dva mlina na Kupi

Uz izložbu Dva mlina na Kupi priređen je edukativni program u kojem će se kreativnim radionicama i stručnim vodstvom te radnim listićem učenicima osnovnih škola približiti ova tema.

Vodstvo s radnim listićem

Stručno vodstvo po izložbi s besplatnim radnim listićem kod učenika će probuditi svijest o važnosti tradicije kao čimbenika kulturnog identiteta. Učenici će saznati o nekadašnjoj važnosti mlinarstva kao tradicijskog načina proizvodnje brašna, o tome kakvi sve mlinovi postoje te kako su ljudi pristigli na meljavu provodili vrijeme dok su čekali brašno. Na kraju ćemo se zabaviti igrajući društvenu igru mlin.

TRAJANJE: 40 min

NAJVEĆI BROJ DJECE: 25

UZRAST: 7+

Dogovor za vodstvo na mob: 098 957 1425 ili

e-mail: tatjana.tomicic-gersic@gmk.hr, karlo.mandic@gmk.hr


Valjkom po frazemu – kreativna radionica izrade suvenira

Vrijeme održavanja: siječanj 2018.

VODITELJICA: Ivana Maradin

Žitarice su osnova ljudske prehrane, a umijeće izrade tijesta - u doba kad se hranimo uglavnom kupljenim, gotovim pekarskim proizvodima - polako se gubi iz svakodnevnog života. Zahvaljujući suvremenoj životnoj rutini najobičniji drveni valjak za tijesto polako postaje neuobičajen i nepoznati alat. Sudionici radionice će oblik valjka izmijesiti u glini, dekorirati će ga ornamentima, oplemeniti frazemima. Na radionici izrađeni valjci će tako postati suveniri izložbe i ostat će izloženi u prostoru edukativne radionice do Noći muzeja 2018. godine.

TRAJANJE RADIONICE: 90 min

NAJVEĆI BROJ DJECE: 20

UZRAST SUDIONIKA: 11+

Prijave za sudjelovanje:

mob: 098 957 1425

e-mail: tatjana.tomicic-gersic@gmk.hr, karlo.mandic@gmk.hr

***

ODRŽANE RADIONICE

8. prosinca 2017. – Košarica, posudica.... / likovna radionica

12. prosinca 2017. – Moj mlin / maketarska radionica