HR | EN
  • [edukativni program]

    Čitaonica - pričaonica - U muzeju čitamo zajedno...

    02.05.2018. – 03.05.2018.

Čitaonica - pričaonica - U muzeju čitamo zajedno...

Mjesto: Kućica za čitanje u izložbenom prostoru u potkrovlju

Vrijeme: 02. i 03. 05. 2018., 11.00 sati

Za dodatni poticaj kulturi čitanja i druženja u muzeju, organiziramo tjedna okupljanja u Kućici za čitanje na kojima čitamo odabrane ulomke iz knjiga s izložbe uz moderirani razgovor s muzejskom pedagoginjom.

Za vrtiće i niže razrede osnovne škole: Ignacije Čivić Rohrski „Basne“ (Lisica i roda, Cvrčak i mrav, Seoski gradski miš, Hijena i lisica); Imbro Tkalac „Mladenačke uspomene iz Hrvatske“ (tema prva ljubav, zašto nisam djevojčica, posjet zagrebačkoj katedrali, kako sam naučio pisati)

Za 7. i 8. razred, srednje škole i gimnazije: Ante Kovačić „Među žabarima“ (tema žene, djeca, obitelj), Stanko Lasić „Autobiografski zapisi“ (tema djetinjstvo; priroda zla), Mijo Krešić „Autobiografija“

Program se može vezati uz kurikulum zavičajne nastave, hrvatskoga jezika i književnosti, povijesti, filozofije i građanskog odgoja. Pri najavi dolaska izaberite temu ili knjigu. Za djecu su pripremljene kopije ilustracija iz „Basni“ za bojanje.

Čitaonica se održava u sklopu programa „S knjigom u najboljem društvu“ uz izložbu „180 godina u najboljem društvu“ kojom se obilježava 180. obljetnica karlovačke Gradske knjižnice.