HR | EN
 • [promocija]

  Predstavljanje 10. broja časopisa GLAS Gradskog muzeja Karlovac

  Gradski muzej Karlovac 18.12.2013. – 18.12.2013.

  Predstavljanje 10. broja časopisa GLAS Gradskog muzeja Karlovac

  U okviru obilježavanja Dana Gradskog muzeja Karlovac, u srijedu 18. prosinca 2013. godine u 12.00 sati u Gradskom muzeju Karlovac predstavljen je najnoviji broj časopisa Glas Gradskog muzeja Karlovac.

  Prije promocije Glasa u održana je likovna radionica izrade origami vrana i golubica u okviru izložbe crteža Petra Grgeca. Na radionci su sudjelovali učenici OŠ Dubovac i OŠ Švarča. Nakon promocije Glasa, dodjeljene su nagrade učenicima nagrađenim u Muzejskoj pitalici 2013.

  Deseti broj časopisa promišlja skrivene potencijale malih muzeja u svjetlu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Suradnici broja su istaknuti muzeolog Tomislav Šola, autor koncepta i organizator godišnje manifestacije The Best in Heritage u Dubrovniku, dugogodišnja ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja i članica Izvršnog odbora svjetske muzejske organizacije ICOM Goranka Horjan, Nina Obuljen Koržinek iz Instituta za međunarodne odnose, tijekom pretpristupnih pregovora u Ministarstvu kulture RH obavljala je dužnost koordinatorice za EU, te bila članica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Hrvatske EU i muzeolog i likovni kritičar Nikola Albaneže. Muzejska djelatnost Gradskog muzeja Karlovac tijekom protekle godine prezentirana je brojnim prilozima stručnih djelatnika Gradskog muzeja Karlovac, te prilozima Tamare Štefanac iz Hrvatskog željezničkog muzeja i Ivanke Maroević iz tvrtke Link2 d.o.o. Novitet u časopisu je podrubrika Predstavljamo vam u kojoj donosimo tekstove o odabranim muzejskim predmetima i kulturnim destinacijama.

  Deseti broj Glasa Gradskog muzeja Karlovac prilog je našim težnjama ka otvorenosti i pristupačnosti, otporu društvenoj entropiji, te pružanju temelja za uravnoteženje obaveza prema očuvanom bogatstvu baštine i izazovima suvremenog razvoja.

  Časopis su predstavile urednice, Hrvojka Božić i Antonija Škrtić.