HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Noć muzeja 2014

  31.01.2014. – 31.01.2014.

  Noć muzeja 2014

  Središnji događaj Noći muzeja 2014. u Gradskom muzeju Karlovac bilo je otvorenje gostujuće muzejske izložbe „Dva desetljeća hrvatske kune/ izložba natječajnih radova za idejno rješenje kovanog novca 1993. godine“ u 19.30 sati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac. Gostovanje izložbe ostvareno je u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu i Hrvatskom narodnom bankom.

  Lutkarskom predstavom „Legenda o kuni“ s početkom u 18.30 sati u Maloj dvorani velikom broju najmlađih posjetitelja muzeja ispričana je priča o tome kako je i zašto životinjica kuna pronašla svoje mjesto na slavonskom banovcu.

  U 20.30 sati u Maloj dvorani je Tomislav Bilić, kustos Numizmatičke zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu i jedan od autora izložbe, održao predavanje: „Natječaj za idejno likovno rješenje kovanog novca novčane jedinice RH 1993. godine“.

  Tijekom noći organizirano je stručno vodstvo po stalnom postavu Muzeja, igraonica edukativne igre na ploči „U vrtlogu boje“ za djecu od 7 do 15 godina i povoljna kupnju muzejskih publikacija.

  U Galeriji „Vjekoslav Karas“ postavljena je samostalna izložba akademskog slikara Marka Šošića: Knjiga snova kojom autor istražuje svijet snova. Učenici Srednje škole Duga Resa su u okviru programa Tulum s(l)ova, čitali odabrane tekstove iz književnih djela vezane uz snove i izložbu te su izveli performans svjetala-sjena i zrcala. Prigodnim autorskim nastupom posjetitelje je zabavio karlovački band Downcast Art.

  Program je privukao 1870 posjetitelja.

  Sudjelujte:

  Natječaj za NAJ FOTKU Noći muzeja