HR | EN
 • [promocija]

  Promocija knjige Novi život drevnog umijeća u PŠ Trg

  14.02.2014. – 14.02.2014.

  Promocija knjige Novi život drevnog umijeća u PŠ Trg

  Promocija knjige „Novi život drevnog umijeća: Obnova pletenja na lučnom okviru u selu Trg kraj Ozlja“, više kustosice Gradskog muzeja Karlovac, Jane Mihalić, u PŠ Trg 14. veljače 2014. godine.

  Zavičajni muzej Ozalj i KUD „Ključ“ Trg, u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac, organizirali su promociju knjige više kustosice Etnografskog odjela Gradskog muzeja Karlovac Jane Mihalić. Promocija knjige „Novi život drevnog umijeća: Obnova pletenja na lučnom okviru u selu Trg kraj Ozlja“ održana je 14. veljače 2014. godine u PŠ Trg.

  Knjigu su, baš kao i prilikom promocije u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu u prosincu prošle godine, predstavile recenzentice dr. sc. Aleksandra Muraj i Nerina Eckhel iz Zagreba, a o samoj knjizi govorila je i autorica, Jana Mihalić. Knjiga, koja govori o bogatoj materijalnoj baštini trškog kraja, i smješta ovaj kraj u jednu širu, međunarodnu priču, izazvala je veliko zanimanje. Trg je ovom knjigom dobio stručnu studiju i odlične temelje za daljnju promociju „jalbe“ s kojom Tržani imaju velike planove.

  Promocija ove knjige bila je prilika da se predstavi i nematerijalna baština ovog kraja. Svoje sjećanje na selo Trg i „jalbu“ opjevala je Dragica Jurčin, a KUD „Ključ“ Trg tom se prilikom predstavio s dijelom svog bogatog programa.