HR | EN
 • [predavanje]

  Dubovac jučer, danas, a sutra?

  Gradski muzej Karlovac 09.04.2014. – 09.04.2014.

  Dubovac jučer, danas, a sutra?

  U maloj dvorani Gradskog muzeja Karlovac, Lazo Čučković održao je predavanje

  Dubovac jučer, danas, a sutra?

  9. travnja 2014. u 19 sati.

  Stari grad Dubovac, kulturno povijesni biser grada Karlovca, zaslužuje posebnu pažnju i brigu. Tema predavanja bilo je sveobuhvatno sagledavanje ovog spomenika i pokušaj afirmacije održivog programa revitalizacije spomeničke cjeline. Krenulo se od današnjeg stanja pa unatrag u prošlost prema najstarijim slojevima iz kamenoga doba s posebnim osvrtom na valorizaciju i stavljanje u širi kontekst spomeničkih vrijednosti. Potom je, ispričana priča od najstarijih slojeva prema danas, obuhvaćajući razvojne faze Grada i razmatrajući perspektivu u budućnosti.

  Sve je popraćeno novim spoznajama uključujući i nove C14 datacije ključnih slojeva, primjerima dobre prakse i propustima koji su se pokazali ključnim za današnje stanje.

  Pored toga javnost je upoznata s novostima u postavi u Branič kuli. Na kraju, zahvaljujemo na dobroj posjeti predavanja i plodnoj diskusiji, pogotovo kada je u pitanju budućnost Starog grada.

  ****

  Zanimljivost:

  Portal američke televizijske mreže CNN u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, na naslovnici rubrike Putovanja objavio je fotogaleriju

  ”20 najljepših mjesta Hrvatske”, u koju je uvrštena i fotografija Starog grada Dubovca.