HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Radionice i predstavljanje muzejskog časopisa Glas povodom obilježavanja Dana Gradskog muzeja Karlovac

  Gradski muzej Karlovac 19.12.2016.

  Radionice i predstavljanje muzejskog časopisa Glas povodom obilježavanja Dana Gradskog muzeja Karlovac

  U ponedjeljak, 19. 12. 2016. u 18:00 sati, u Izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac predstavljen je 13. broj časopisa Glas Gradskog muzeja Karlovac.

  Tema broja su odnosi s javnošću u muzeju. O iskustvima svojih muzeja na tom polju pišu muzealci Vedrana Banić, Marijana Bračić, Ana Hoić, Andrea Matoković, Anita Peričić, Marijo Zrna te Duje Bonacci predavač na studiju komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

  Redovite rubrike donose informativne tekstove o svim vidovima stručne muzejske djelatnosti Muzeja tijekom protekle godine. Ovitak časopisa vizualno je oblikovao Josip Vrančić s fotografijama Gorana Vranića.

  Najnoviji Glas predstavili su suradnici Marijana Bračić iz Hrvatskog školskog muzeja i Duje Bonacci i urednice Ružica Stjepanović i Antonija Škrtić.

  Časopis je tiskan je u Tiskari Pečarić & Radočaj u Karlovcu, a može se besplatno nabaviti u Gradskom muzeju Karlovac.

  ***

  Ranije tijekom dana u 10.00 i 12.30 sati u Maloj dvorani Gradskog muzeja Karlovac održane su se Božićne radionice izrade čestitki po predlošcima iz fundusa Etnografskog odjela. Na radionicama su sudjelovali učenici nižih razreda OŠ Dragojle Jarnević.

  U 12 sati na dodijeljene su nagrade za Muzejsku pitalicu i posebno priznanje OŠ Dragojli Jarnević za sudjelovanje na muzejskim događanjima tijekom 2016. godine, nakon čega je uslijedilo druženje uz tortu.