HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Noć muzeja 2017.

  Gradski muzej Karlovac 27.01.2017.

  Noć muzeja 2017.

  U 12. Noći muzeja Gradski muzej Karlovac je posebnim programima, u okviru postavljenih izložbi predstavio svoju bogatu muzejsku djelatnost. Programe je posjetio 2181 posjetitelj.

  Program je započeo na otvorenom u atriju Muzeja plesnom predstavom KABODY – Zone tranzicije u izvedbi Studia 23. Tijekom noći organizirana su stručna vodstva po Stalnom postavu s početkom u 21:00 i 23:00 sata koji je bio i okvir dviju promocija najnovijeg Vodiča za djecu i nove ilustrirane maskote Zvjezdana Šesterokrakića. Izložba Krleža: vizionar i vizuali postavljena u izložbenom prostoru u potkrovlju kojom je obilježena 35. godišnjica smrti Miroslava Krleže za Noć muzeja nadograđena je tematskim dodatkom pod naslovom Krleža/ glazba modrih nevidljivih sfera. U okviru izložbe interpretatorica Nataša Vojnović je u 20:30 pročitala odabrane pjesme Miroslava Krleže na temu noći, a glazbena skupina Mokre gljive iz Zagreba je u 22:00 sata izvela nagrađivani glazbeno-recitatorski performance na temu Krležinih Balada Petrica Kerempuha. Osim promotivnih straničnika i deplijana izložbe, za učenike srednjih škola kao pomoć u razgledu izložbe pripremljen je besplatni radni listić.

  U Galeriji „Vjekoslav Karas“ postavljena je izložba Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja, 250 godina Gimnazije Karlovac i organizirana kreativna radionica Litografija za sve s početkom u 18:00 sati pod vodstvom likovne pedagoginje Sunčane Simichen.

  Brojni posjetitelji su tijekom Noći muzeja snimale selfije na programima u Muzeju i/ili Galeriji i poslali nam ih na muzejkarlovac@gmail.com te na taj način sudjelovali u promociji izložbe Autoportreti – Selfiji u okviru koje će ovog proljeća u Galeriji „Vjekoslav Karas“ biti izložen fotomozaik pristiglih selfija.

  Tijekom noći su se mogle nabaviti muzejske publikacije po povoljnijim cijenama, fritule i kiflice.