HR | EN
  • [DOGAĐANJA]

    33. Susret likovnih stvaralaca i izložba likovnih radova

    04.11.2017.

33. Susret likovnih stvaralaca i izložba likovnih radova

Prethodeći 33. Susretu likovnih stvaralaca, od 25. listopada do 4. studenog 2017. u Galeriji „Vjekoslav Karas bila je postavljena izložba likovnih radova. Manifestaciju je organizirala krovna organizacija hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma, Hrvatski sabor kulture.

Izložbom su bili predstavljeni najuspješniji autori i radovi odabrani putem likovnog natječaja. Stručni odabir radova izvršilo je prosudbeno povjerenstvu u sastavu akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 308 radova izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Karlovcu predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Na dan zatvaranja izložbe, 4. studenoga u 12.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“održan je 33. Susret likovnih stvaralaca na kojem su sudjelovali članovi 24 hrvatske likovne udruge. Prilikom Susreta Hrvatski sabor kulture dodijeljene su Nagrada za najuspješnije likovno djelo 2017., Nagrada za najuspješnije djelo mladog autora 2017., Nagrada za najuspješniju likovnu udrugu 2017. te pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Popis nagrađenih te izagača pogledajte na: Hrvatski sabor kulture: Rezultati likovnog natječaja 2017,, a fotografije sa Susreta u galeriji.

Suorganizatori manifestacije su Gradski muzej Karlovac i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, uz materijalnu potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, sponzorstvo Karlovačkog i obrta za uramljivanje Agić.

Više o organizatoru i manifestaciji pogledajte na www.hrsk.hr