HR | EN
  • [DOGAĐANJA]

    Noć knjige 2018.

    23.04.2018.

Noć knjige 2018.

Gradski muzej Karlovac ove godine 23. 4. će po prvi puta sudjelovati u manifestaciji Noć knjige.

U terminu od 17 do 21 sat u prostorijama muzeja na Strossmayerovom trgu pripremljen je bogati program.

U izložbenoj dvorani u potkrovlju u tijeku je izložba „180 godina u najboljem društvu“ nastala u suradnji s Gradskom knjižnicom „Ivana Gorana Kovačića“ Karlovac povodom njihove 180. obljetnice kojom se predstavlja izbor tridesetak autora koji su svojim podrijetlom, životom ili radom vezani uz Karlovac.

Tijekom Noći knjige mali i veliki posjetitelji mogu sudjelovati u radionicama „Što je knjiga bez korica?“ sa zadatkom spajanja autora i naslova djela te uređivanja korica knjige, izrade ex librisa gdje će se pod stručnim vodstvom likovne pedagoginje Sunčane Simichen izrađivati grafičko rješenje za naljepnicu o vlasništvu omiljene knjige ili slikovnice. Kao predlošci i inspiracija poslužit će imitacije tiskarskih slova i dekorativnih uzoraka iz tiskare I. Nepomuka Prettnera i drugih karlovačkih tiskara. U sklopu izložbenoga postava nalazit se kućica za čitanje opremljena udobnim jastucima gdje se može pronaći intimni kutak za čitanje i listanje duplikata izloženih knjiga. Za one koji nisu skloni čitanju u osami organizirali smo zajedničko čitanje na kojem će se uživati u „Basnama“ Ignacija Čivića Rohrskog, doživljajima Imbre Tkalca iz njegovih „Mladenačkih uspomena iz Hrvatske“ i drugim knjigama s izložbe.

Muzejske publikacije prodajemo tijekom manifestacije po 50% nižim cijenama.

Ulaz, vodstva i radionice su besplatni. Nije potrebna najava, niti postoji dobno ograničenje za radionice. Umjesto ulaznice posjetitelji se mole da donesu omiljeni citat.

Raspored:

Izložba – razgled uz vodstvo 17.00-21.00

Radionice:

Što je knjiga bez korica? 17.30-18.00

Zajedničko čitanje 18.00-19.00

Likovna radionica izrade ex librisa 19.00-20.30

Autorica programa: muzejska pedagoginja Lana Bede.

Autorice izložbe: Sanda Kočevar i Aleksandra Mikić Grginčić.

Suradnica: Sunčana Simichen

Preuzmite: Noć knjige 2018. - Programska knjižica

***

Održane aktivnosti:

23. travanj 2018. – Likovna radionica izrade ex librisa u Noći knjige