HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Izložba Egipat u Hrvatskoj - Hrvatska fascinacija starim Egiptom u Muzeju Mimara

  20.09.2018. – 14.10.2018.

  Izložba Egipat u Hrvatskoj - Hrvatska fascinacija starim Egiptom u Muzeju Mimara

  U četvrtak 20. rujna 2018. u 19 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu otvarena je izložba „Egipat u Hrvatskoj – hrvatska fascinacija starim Egiptom“.

  Među dvadesetak institucija koje su posudile predmete za ovu izložbu nalazi se i Gradski muzej Karlovac s predmetima karlovačkog puškara i slikara Jakova Šašela. Tako će posjetitelji moći vidjeti predmete koji se inače nalaze na stalnom postavu – 2 lovačke puške nastale u njegovoj radionici i njegov rukopisni putopis iz 1863. pisan njemačkim jezikom „Slike s Orijenta nastale tijekom jednog putovanja u Egipat, Nubiju i Sudan godine 1853. i 1854.” (Bilder aus dem Oriente aufgenommen während einer Reise nach Aegypten, Nubien, Sudan in den Jahren 1853. und 1854.).

  Izložba je dio programa međunarodne konferencije “Egypt and Austria – Egypt and the Orient: the Current Research“, koja se u organizaciji Odsjeka za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, društva Egypt and Austria te Hrvatskog instituta za povijest od 17. do 22. rujna 2018. održava u Zagrebu, a na kojem će viša kustosica Gradskog muzeja Karlovac održati predavanje „Jakov Šašel – the Origin of his Bilder“.

  Autor izložbe je doc. dr. sc. Mladen Tomorad, a izložba se može pogledati do 14. listopada 2018. godine.

  Preuzmite:

  Deplijan izložbe

  Pozivnica