HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Izdavanje propusnica

  27.03.2020.

  Izdavanje propusnica

  S obzirom na veliki broj zahtjeva i u cilju smanjenja fizičkog dolaska u gradsku upravu Grada Karlovca, otvorena je e mail adresa propusnica@karlovac.hr na koju građani mogu slati svoje zahtjeve. Putem iste e mail adrese zahtjevi će im biti i poslani. Zahtjeve za propusnice građani mogu preuzeti OVDJE, precizno ih popuniti i predati na gore navedenu adresu.

  Molimo građane da u što većoj mjeri koriste elektronički način komunikacije u cilju smanjenja socijalnih kontakata, a samo u slučaju krajnje nužnosti da koriste osobni dolazak. Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem koriste ih na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku (npr. na mobilnim uređajima).

  • Ponavljamo, Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština.

  • Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti.

  • Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca.

  • Propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac.

  • Propusnice za poljoprivrednike izdaje resorno ministarstvo.

  Ovim putem pozivamo građane na razumijevanje i strpljenje kod odgovora na upite za propusnice te jednako tako na poštivanje svih mjera prevencije i zaštite koje su propisane.

  Ukoliko propusnicu trebate za tekući dan, zahtjev pošaljite što ranije ujutro prethodni dan.

  S obzirom da su zahtjevi dostupni online molimo da ih što preciznije ispunite, kako bi se smanjilo vrijeme komunikacije objašnjavanja postupka, a dobilo više vremena za izdavanje propusnice.

  PROPUSNICA ZA PRUŽANJE SKRBI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

  Daje se uputa stožerima civilne zaštite da u slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom ) traže od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

  PROPUSNICE ZA POLJOPRIVREDNIKE

  Propusnice će se izdati:

  - posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu

  - proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama

  - pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica

  - kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača (uključujući mljekomate, otkupne centre i slično)

  - kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala.

  Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme https://www.savjetodavna.hr/propusnice/. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednici Karlovačke županije mogu se za izdavanje propusnica obratiti na broj telefona 047/600-731 ili 091/488-2758 te na mail nikola.grzan@mps.hr.