HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu Dana povijesti – Kliofest 2021.

  05.2021.

  Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu Dana povijesti – Kliofest 2021.

  U sklopu programa Kliofesta 2021., godišnje manifestacije posvećene popularizaciji povijesne znanosti i srodnih struka organizira se i „Dan povijesti“ tijekom kojeg se pod vodstvom povjesničara iz cijele Hrvatske odvijaju različita događanja. Gradski muzej Karlovac poziva sve povjesničare, arheologe, povjesničare umjetnosti, ali i druge osobe različitih struka koje se bave temama iz karlovačke povijesti da se prijave na sudjelovanje u Danu povijesti koje će se održati početkom svibnja 2021. godine.

  Program Dana povijesti u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac održat će se u online formatu. Predavanja trebaju biti prilagođena trajanju od 45 minuta. Po prihvaćanju predavanja svaki izlagač će biti obaviješten o uvjetima sudjelovanja i datumu dostave predavanja. Gradski muzej Karlovac zadržava pravo neobjavljivanja predavanja ukoliko se ne iznose znanstveno potkrijepljene činjenice, ukoliko predavanje omalovažava i/ili vrijeđa, te ako se ne poštuje zadano vremensko ograničenje ili tehnički format.

  Prijava na natječaj treba sadržavati:

  - Ime i prezime

  - e-mail adresu i broj mobitela

  - Kratku biografiju (Maksimalno 1500 znakova)

  - Naziv predavanja

  - Kratak sažetak predavanja (Maksimalno 1500 znakova).

  Prijave se šalju isključivo elektronskim putem, na e-mail sanda.kocevar@gmk.hr s naslovom „Prijava na Dan povijesti 2021.“ Natječaj je otvoren od 10. ožujka do 31. ožujka 2021. godine u 12.00 sati.