HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac i Aquatike na Danima piva

  27.08.2021. – 31.08.2021.

  Suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac i Aquatike na Danima piva

  Od 27 do 31. 8. na najpoznatijoj hrvatskoj pivskoj manifestaciji – Danima piva na Šetalištu dr. Franje Tuđmana posjetite zajedničku suvenirnicu Gradskog muzeja Karlovac i Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac. Suvenirnica će raditi svakim danom od 18 do 23 sati.

  U suvenirnici se mogu pronaći raznovrsni suveniri posvećeni povijesti Dana piva, gradu Karlovcu, kao i suveniri s motivima predmeta muzejskih zbirki. Obje ustanove uspješno surađuju s lokalnim proizvođačima suvenira, umjetnicima, obrtnicima i kreativcima pa su tako i suveniri koji će se moći pronaći u parkovskoj suvenirnici upravo njihove rukotvorine i djela.

  Gradski muzej Karlovac nudi, između ostaloga, i suvenir s motivom poznatog muzejskog predmeta i omiljenog karlovačkog prijevoznog sredstva – bicikla koje je u suradnji s muzejem dizajnirao poznati karlovački modni dizajner Igor Dobranić. Mogu se kupiti i majice s motivima Zlatke – tradicionalnog zaštitnog znaka karlovačke pivarske manifestacije, a koje je osmislio karlovački umjetnik Neven Cetinjanin.

  Ekipa Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac je u suradnji s nezavisnom umjetnicom i kreativkom Anđelom Žapčić (umjetničkog imena Tally Rayne Adams) pripremila posebne festivalske majice s motivom sirene. Anđela je autorica mnogih murala, umjetničkih projekata i pokretačka snaga umjetničke platforme F12.