HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Noć muzeja 2013. u Gradskom muzeju Karlovac

  25.01.2013.

  Noć muzeja 2013. u Gradskom muzeju Karlovac

  Cilj svih muzealaca u Noći muzeja jest popularizacija muzejske djelatnosti, a programe u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac posjetilo je 2 163 posjetitelja.

  Noć muzeja u Galeriji „Vjekoslav Karas“ započeo je u 18.00 sati otvaranjem studijske tematske izložbe „AfriKA – Karlovčani u Africi u drugoj polovini 19. i početkom 20. st.“ autorice mr. sc. Sande Kočevar, više kustosice karlovačkog muzeja nakon čega je slijedilo predavanje arheologa Marka Freliha (Slovenski etnografski muzej) pod nazivom Misija staklenih perlica u 18.30 sati, u 19.15 sati započelo je predavanje etnologa Alexandera Lopašića (Sveučilište u Readingu, Velika Britanija) Karlovac i dva istraživača Afrike. Nakon 20.15. Dyalli - Udruga za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u RH predstavilo je naš mali Afro Bend, plesačice plesne radionice za djecu, MIOŠ, Karlovac je prezentirao tradicijske afro frizure. Tijekom noći za sve zainteresirane osigurano je stručno vodstvo po izložbi i prigodna prodaja muzejskih publikacija i zemljopisnih slagalica.

  U zgradi muzeja na Strossmayerovom trgu 7 program je započeo glazbom atmosfere u izvedbi karlovačkog pijanista Ognjena Gravore. Posjetitelji su uz stručno vodstvo mogli razgledati stalni postav na prvom katu, a u izložbenom prostoru u potkrovlju studijsku informativnu izložbu Osnutak i djelovanje galerije slika grada Karlovca (1945-1954). U 20.00 sati u maloj dvorani započelo je predavanje pod nazivom Od NDH do NRH - 1945. na filmu, istaknutog povjesničara filma Daniela Rafaelića u sklopu čega je prikazan film Oslobođenje Zagreba Branka Marjanovića. U 21.00 sat nastupio je pijanist Ognjen Gravora i gitarist Boris Dugi – Novački / Zamba. Posjetitelji su uz slatkiše dobrodošlice mogli po povoljnijoj cijeni kupiti muzejske publikacije.

  Medijski pokrovitelj događanja: Medijski pokrovitelji Radio Mrežnica i Karlovački tjednik

  Video