HR | EN
  • [predavanje]

    Hrvatska Afrika: Priče o crnom kontinentu: "Otkrivajući Afriku - tragom kartografske baštine Janka Mikića i braće Seljan"

    Galerija "Vjekoslav Karas" 20.03.2013.
dr. sc. Mirela Altić: "Otkrivajući Afriku - tragom kartografske baštine Janka Mikića i braće Seljan"

Hrvatska Afrika: Priče o crnom kontinentu: "Otkrivajući Afriku - tragom kartografske baštine Janka Mikića i braće Seljan"

U srijedu 20.03.2013. u 18 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u sklopu ciklusa predavanja Hrvatska Afrika: Priče o crnom kontinentu predavanje „Otkrivajući Afriku – tragom kartografske baštine Janka Mikića i braće Seljan“ održala je prof. dr. sc. Mirela Altić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, znanstvena savjetnica za područje povijesnih znanosti i voditeljica Centra za urbanu i lokalnu povijest, koja se specijalizirala u području povijesne kartografije i povijesne geografije.

Autorica je 12 knjiga i 80-ak znanstvenih radova, a njena knjiga „Povijesna kartografija – kartografski izvori u povijesnim znanostima“ nagrađena je 2004. Godine nagradom Matice hrvatske kao najbolja znanstvena knjiga te godine. O kartografskim i geografskim doprinosima Janka Mikića i braće Seljan održala je predavanja u Cape Townu, Utrechtu i Santiagu.