HR | EN
"MUZEJSKE PRIČALICE: NAJBRBLJAVIJI MUZEJSKI LIK U GRADSKOM MUZEJU KARLOVAC“
SLOBODAN ULAZ U MUZEJ

Završetak 18. muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja

U subotu, 18. svibnja 2013. godine u 11.00 sati u Gradskom muzeju Karlovac, Strossmayerov trg 7 dodjelom nagrade za najbolje zapise sudionicima edukativnog programa „Najbrbljaviji muzejski lik u Gradskom muzeju Karlovac“ biti će završen program koji je započeo prije mjesec dana, a tematizirao je odabrane povijesne osobe prikazane na stalnom postavu Muzeja.

Tijekom istog dana, u Arheološkom muzeju u Zagrebu biti će održan program završetka akcije 18. muzejske akcije Muzejske pričalice u kojoj su, posjetom našem Muzeju, sudjelovali učenici iz Karlovca i okolice.

Na Međunarodni dan muzeja svim posjetiteljima omogućen je slobodan ulaz na stalni postav Muzeja i na upravo postavljenu izložbu Logaritamskih računala iz zbirke Božidara Kanajeta u izložbenom prostoru u potkrovlju muzeja.

Moto ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je Muzej (memorija + kreativnost) = društvena promjena spaja (o)čuvanje kao tradicionalnu misiju muzeja sa zahtjevima novog vremena. Memorija baštine, o kojoj muzeji skrbe, može pridonijeti, zahvaljujući kreativnoj prezentaciji, boljem razumijevanju sadašnjosti i pozitivno utjecati na društvo i razvoj zajednice.