Kako prekinuti vezu na daljinu

Kako prekinuti vezu na daljinu

Možda se čini lako, ali nije, pa onda kako prekinuti vezu na daljinu

Nema bezbolnih raskida ni u objektivnoj ni u virtualnoj stvarnosti i uvijek su obje strane povrijeđene, ali ne nužno iz istih razloga. Veze na daljinu imaju svojih i prednosti i mana, ali razaraju ih isti uzroci, ljubomora, posesivnost, potreba za kontrolom i nedostatak povjerenja. Osobe koje nisu iskusile takvu vezu kažu lako je to prekinuti prestani pisati i telefonirati i kraj. Možda se čini lako, ali nije, pa onda kako prekinuti vezu na daljinu.

Neke veze na daljinu imaju sve simptome ovisnosti i kod naglog prekida takve veze jedno ili oboje zapadaju u pravu apstinencijsku krizu. Da biste to izbjegli naučite kako prekinuti vezu na daljinu, na ispravan način da vam ne ostane PTS (post traumatski sindrom) koji vam može biti emotivna blokada u vašim budućim vezama. Jako je važno razgovarati, raspraviti razloge za raskid i to je važno za oboje, dovršiti odnos, jer raskinuti nedovršeni odnos riskirate da ostanete “zaglavljeni” u toj nedovršenoj priči.

Kako prekinuti vezu na daljinu na kvalitetan i ispravan način

Ako samo zašutite od svoje veze na daljinu ili ona to vama napravi, dogodit će se sve faze kao i kod prekida veze uživo. Prvo ćete se pitati zašto me ne voli, što ima nova osoba što vi nemate, zatim slijedi ljutnja, čemu laži, gdje su nestali zajednički planovi, mržnja jer ste povrijeđeni, zato se nemojte samo isključiti. Zato je važno kako prekinuti vezu na daljinu na kvalitetan način da ne čekate pozive i poruke.

Naime, poricanje je možda prvo, ma to nije stvarno, čekate poruke i pozive prvo satima, pa danima, tjednima, mjesecima. Kako prekinuti vezu na daljinu, razgovarajte i to ne telefonom ili porukama, koristite videopoziv, pogledajte se u oči i recite što vas tišti, ljuti i boli. Nemojte se samo isključiti, samo zašutjeti ili blokirati jedno drugo, razgovarajte. Razgovor ne služi samo pomirenju, pomaže i kvalitetnom prekidu jedne dovršene priče, oslobađa vas dugog emotivnog tugovanja i dovodi do bržeg oporavka.

Kako prekinuti vezu na daljinu bez onog budimo prijatelji

“Hajde da budemo prijatelji” je legendarna krilatica svih ljubavnika svijeta čiji žar strasti se ugasio, ljubav nekako izblijedjela. Ta krilatica je emotivna zamka i u živim vezama i u vezama na daljinu, jer uvijek se jedan dio para ili oboje nadaju da ako budu dovoljno blizu mogu oživjeti ili dozvati odbjeglu ljubav. Zato je kako prekinuti vezu na daljinu bez onog budimo prijatelji imperativ, bit ćete zarobljeni i u očekivanju povratka stare ljubavi propustiti sve nove ljubavi.

Kažu iskusni ljudi “od prijateljstva do ljubavi je samo korak, ali od ljubavi do prijateljstva je cijeli ponor” i to je istina, nemojte upasti u taj ponor. Pa onda kako prekinuti vezu na daljinu, lijepo i iskreno porazgovarajte, na kraju poželite jedno drugom sreću, ali neka raskid bude kirurški čisti rez, bez lažnog prijateljstva. Parovi koji uspiju disciplinirano odraditi raskid bez onog “ma samo još jednu porukicu” često na kraju zaključe da nisu željeli izgubiti jedno drugo i često se opet spoje.

Tagovi:

Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća

Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća

**Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća – suočavanje s bolnom stvarnošću** Ljubav je osjećaj koji nas istovremeno može ispuniti neopisivom srećom, ali i dubokom tugom ukoliko nije uzvraćena. Praz