Kako zavezati kravatu

Kako zavezati kravatu

Kako zavezati kravatu i koja su pravila odijevanja?

Prije samog procesa vezanja kravate, prvo pravilo je da uparite svoju košulju s odabranom kravatom. Dakle, morate znati koja boja kravate odgovara uz boju košulje. Ukoliko se ne snalazite u svijetu uparivanja i biranja boja, tada potražite ženski savjet. Prije nego saznate kako zavezati kravatu, bitno je da znate opća pravila o uparivanju kravata i košulja. Osnovna pravila nalažu kako se jednobojne kravate super slažu s razigranim motivima košulja. S druge strane gledajući, ako je kravata zaigrana uzorka, tada ona najbolje pristaje uz jednobojnu košulju. Bitno je zapamtiti da se šare nikako ne bi smjele usklađivati (barem ne na poslovnim sastancima).

Kako zavezati kravatu? Krenimo od prvog pravila, dajte si dovoljno vremena i mira za usvajanje navedene tehnike. Kravata pri završetku vezanja mora biti uredna i ravna. Kada krenete u proces vezanja kravate, poželjno je da stanete ispred ogledala kako bi mogli gledati što radite i gdje to vodi. Ogledalo će Vam također dobro poslužiti za izmjeru prave dužine kravate, kao i za usporednu da li ona dobro stoji uz odabranu košulju. Kravata ne bi smjela visiti prenisko. Neko osnovno pravilo je da najniži dio kravate dodiruje kopču Vašeg remena ili gornji dio hlača.

Kako zavezati kravatu na tradicionalan način?

Vrijeme vezivanja će ovisiti o Vašem iskustvu, no da bi ona bila čvrsta i uredna morate izdvojiti barem 10-ak minuta vremena. Kako zavezati kravatu na tradicionalan način? Prvi korak je zakopčavanje košulje do kraja i prebacivanje kravate preko ovratnika. Vodite brigu o tome da je širi dio kravate dvostruko dulji od tanjeg dijela i da se on nalazi u vašoj dominantnoj ruci. Kravata ne bi smjela biti prenisko, već bi trebala dodirivati gornji dio hlača. Drugi korak je primiti širi dio kravate i omotati ga oko tanjeg dijela od naprijed prema iza, malo niže od vrata.

Treći korak se sastoji od prebacivanja šireg dijela kravate preko tanjeg i formiranje čvora. Četvrti korak je povlačenje šireg kraja kravate prema gore i povlačenje kroz čvor, dok se istovremeno pridržava tanji dio. Peti korak je povlačenje tanjeg dijela kako bi se zategnuo čvor. Šesti i posljednji korak donosi svezanu kravatu. Primite tanji dio vašom rukom koja nije dominantna, a dominantnom rukom primite čvor i povucite gore prema vratu. Kod stezanja je potrebna pažnja. Kako zavezati kravatu nikako nije jednostavan proces, no uz malo vježbe ono postaje rutinski.

Kako zavezati kravatu i što morate znati oko odabira kravate?

Postoji mnogo metoda kako zavezati kravatu, no izbor će ovisiti o mnogim faktorima. Koliko duga kravata treba biti? Nakon vezanja, kravata ne bi smjela biti dulja od gornjeg djela hlača ili remena. Pri procesu vezanja kravate bitno je provjeriti njenu dužinu ispred ogledala. Koju dužinu kravate kupiti? Kako bi Vam kravata što bolje odgovarala i kako se ne bi mučili s vezanjem, preporučuje se kupnja kravate prema visini. Standardna verzija dužine je 150 cm, no ona neće odgovarati nižim i nešto višim muškarcima koji će trebati plus ili minus 5 cm na kravati.

Što uzeti u obzir kod načina vezanja kravate? Morate uzeti u obzir oblik Vašeg ovratnika, širinu same kravate, materijal i debljinu kravate, Vašu visinu, modu i tip same kravate. Koji materijal je najbolje odabrati? Pamučne kravate su svakako najbolji izbor, lako se vežu i veoma su zahvalne za održavanje. Pitanje kako zavezati kravatu može donijeti mnoge odgovore, jer postoje mnogi stilovi vezivanja. Danas je klasičan stil s debljim čvorom ponovno u modi, što je svakako najzahvalniji način za vezanje kravate.

Tagovi: