Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:03
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koja je sljedeća velika kriptovaluta?

Koja je sljedeća velika kriptovaluta?

Što nam donosi određena kriptovaluta?

Prema statistikama iz listopada 2021 godine, u svijetu je postajalo oko 7000 kriptovaluta. Na pitanje koje će propasti u skorijoj budućnosti, a koje će se održati – nitko ne zna. Kod kriptovaluta jedino znamo njihov odnos rizika i prinosa. Prinos se može opisati kao nagrada za rizik koji smo preuzeli. Što je naše ulaganje rizičnije, očekivani pronos će rasti. Što je on sigurniji, očekivani prinos pada. Navedeno zapravo vrijedi za sve vrste današnjih ulaganja, pa tako i za kriptovalute. Koje su kriptovalute za sada najbolje i najisplativije? Stablecoini – Konstantno drže svoju istu vrijednost. Njihova primarna svrha je pretvaranje kripto valuta u stabilnu valutu. Izdvojili bi Tether i USD Coin.

Bitcoin – Prva i najveća valuta kripto verzije koja je temeljena na blockchainu. Njeno kretanje cijena usmjerava kretanje realnog i stvarnog tržišta. Ether – Nakon Bitcoina zasigurno najveća valuta. Zasnovana je na temelju takozvanih “Pametnih ugovora”. Altcoini – Radi se o nizu navedenih valuta koje stoje iza tehnologije koja želi doprinijeti dodatnoj vrijednosti na tržištu. Kvaliteta Altcoina se procjenjuje prema uvjerljivosti ostvarivanja dodatne vrijednosti koju ona obećava. Fakecoini, shitcoini – Kriptovalute koje se temelje na prevarama i lošom tehnologijom. U koju valutu se najviše isplati ulagati? Trenutno, u Bitcoin koji je najpoznatiji i trenutno najmanje rizičan. Iako očekivani prinosi neće biti veliki kao kod ostalih alternativnih valuta, on će donijeti profit. Imajte na umu što je valuta sigurnija, vaši očekivani prinosi će biti manji.

Kriptovaluta i pitanja oko ulaganja

Zadnjih godina kriptovalute su zaludjele svijet, i na trenutak se stvorio dojam kao da svaka druga osoba ulaže u njih. Prije odluke da li želite ulagati u kriptovalute, trebate si postaviti sljedeća pitanja: Koji su moji financijski ciljevi? – Morate znati što želite postići sa svojim ulaganjem i koje prinose računate. Ukoliko tražite nešto stabilno, tada kriptovalute nisu najbolji izbor za vas. Ukoliko želite veće prinose i spremni ste izgubiti uloge, onda je vrijedno probati. Koliko želim čekati? – Da li ste spremni čekati na pronose podosta dugo ili ne? Tržište kriptovalutama je obilježeno rastom i padom.

Da li ste skloni riziku? – Koliko rizika ste spremni podnijeti za nešto veće prinose? Hoćete li normalno reagirati ako se sutra vaš ulog izgubi za 80% njegove vrijednosti. Koliko znanja i truda ste spremni uložiti? kriptovaluta traži znanje i trud oko ulaganja. Mnogi se odlučuju za povremeno praćenje kretanja valuta, i upravo zato je Bitcoin kao takav najpoznatija kriptovaluta današnjice. Naravno, nemojte se dati zavarati da ćete preko noći postati milijunaš i da nije potreban trud oko ulaganja. Ukoliko ste i dalje orijentirani na pravi novac i potrebna su vam fizička rješenja, tada vam banka može pobliže objasniti vaše financijske mogućnosti.

Kriptovaluta je tu i što dalje?

Nitko, pa čak niti financijski stručnjaci ne mogu sa sigurnošću znati hoće li kriptovalute postati novi “novac” ili će nestati u skorijoj budućnosti. Dobro je ući u svijet kriptovaluta radi znanja, osobito ako volite ulaganja i zanima vas omjer rizika i dobiti. Ukoliko ste početnik u svijetu kriptovaluta, tada je najbolje da ulažete manje iznose na dulji rok i da to činite na poznatijim kriptovalutama. Na određenim web stranicama uvijek možete vidjeti kako se kreću cijene odabranih valuta, koji im je zapravo tržišni udio i na kojem se modelu one temelje.

Ukoliko ste se odlučili na kupnju i ulaganje, tada se morate registrirati u online mjenjačnicu u kojoj morate proći autorizaciju. Nakon autorizacije, svoji novac prebacujete u digitalni novčanik od kojeg kreče vaše ulaganje i trgovanje kriptovalutama. U slučaju da se želite dodatno informirati o tome u koje kriptovalute je najbolje ulagati i zašto, tada se možete učlaniti u mnoštvo grupa na društvenim mrežama gdje ljudi rado pričaju i dijele savjete oko ulaganja. Imajte na umu da su prvi koraci uvijek najteži.

Tagovi:

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru ključna je komponenta ekonomskog razvoja i rasta. Osnovni principi na kojima se temelji ovaj proces uključuju procjenu kreditne sposobnosti klijenata, o