Razlika između tarota i horoskopa

Razlika između tarota i horoskopa

Tarot i horoskop i njihove povijesne razlike

Primarna razlika između tarota i horoskopa je način i vrijeme nastanka. Danas često postoje mišljenja kako su tarot i horoskop blisko povezani, što je istina, no oni imaju svoje razlike. Prvu razliku pronalazimo u njihovoj prošlosti, te vremenu nastanka. Povjesničari vjeruju kako je tarot nastao u tadašnjem drevnom Egiptu, i kako se on polako krenuo širiti prema Europi i poprimati mistificirani oblik. Horoskop se povezuje s najranijim štovanjima nebeskih tijela poput Sunca ili Mjeseca. Ovakva štovanja su postajala u diba Maya, Rimljana, Grka.

Što je prije nastalo i kako su se tarot i horoskop spojili? Povjesničari smatraju da je astrologija kao pojam prisutna još 5000 godina prije Krista kada su krenuli prvi pogledi prema nebu i promatranje nebeskih kretanja. Dokazi pokazuju kako je astrologija bila prisutna u Mezopotamiji, te kako se ona postepeno širila na Egipat, Grčku te Indiju. Rana promatranja neba i zapisivanja su pronađena na raznim kamenima kod sjevernoameričkih Indijanaca i kod mnogih afričkih plemena. Nažalost, cijela povijest je pomalo nedefinirana oko astrologije, no vjeruje se kako je ona prva nastala, zatim je uslijedio horoskop te tarot.

Tarot i horoskop, kako se razvio horoskop?

Astrologija se može opisati kao učenje ili disciplina gdje se proučava međusobni položaj i kretanje planeta u odnosu na Zemlju. Osim navedenog, ona se također bavi proučavanjem utjecaja tih istih nebeskih tijela na Zemlju i sva živa bića na njoj. Nekada je astrologija bila znanstvena disciplina, dok danas ona pripada u skupinu pseudoznanosti. Nekadašnja astrologija je današnja astronomija. Kako se iz astrologije razvio horoskop? U astrologiji su se razvila 4 osnovna elementa podjele: Planeti, znakovi zodijaka, astrološke kuće, aspekti.

Kako razlikovati tarot i horoskop? Tarot je alat koji se koristi za proricanje budućnosti neke osobe uz pomoć špila karata. Analizira se prošlost, sadašnjost te budućnost. Astrologija u koju pripada horoskop će isto napraviti prema natalnom položaju planeta u trenutku kada je osoba došla na ovaj svijet. Tarot i horoskop imaju isti cilj – prikazati budućnost pojedincu, no razlikuju se u načinu izvedbe. Kada bi gledali prema popularnosti, obe metode su jednako popularne i mogu donijeti željene odgovore.

Tarot i horoskop, kako se razvio tarot?

Sada kada pobliže razumijemo što su tarot i horoskop, važno je da bolje upoznamo sami pojam tarota. Tarot se najčešće opisuje kao drevno učenje čitanje karata. Uz pomoć tarota možemo predvidjeti budućnost, dobiti odgovore na pojedina pitanja vezana za sadašnjost, možemo dobiti analizu prošlosti, vidjeti što nam donosi budućnost. Ovdje će karte poslužiti kao nositelji odgovora, ali kao i zrcalo osobe koja postavlja pitanja. Danas poznajemo mnogobrojne stilove otvaranja karata i mnogobrojne značaje. Da li se tarot i horoskop povezuju? Ponekada će tarot tražiti horoskopski znak u svrhu bolje analize.

Proricanje budućnosti je glavna razlika između tarota i horoskopa. Dok se kod horoskopa to svodi na datum i vrijeme rođenja, kao i položaj planeta – kod tarota se to svodi na sveukupno sedamdeset i osam karata. Špil klasičnih tarot karata se sastoji od Velike i Male Arkane koje donose tumačenje prošlih, sadašnjih i budućih događaja. Tarot majstori će ovisno o vašem pitanju odabrati način otvaranja karata i pružiti vam odgovor na traženo pitanje. Koja metoda za proricanje budućnosti je bolja, tarot ili horoskop? Ovisno o tome koji način preferirate. Oba načina vam mogu pružiti odgovore na vaša pitanja.

Tagovi: