Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što možete očekivati nakon što kupite stan

Što možete očekivati nakon što kupite stan

Na što pripaziti kada kupujete stan?

Kupnja stana je svakako jedan od najvećih i najstresnijih pothvata u životu. Na što je bitno pripaziti kada kupujete stan? Zbrojite se – Kupnja stana nikako nije jeftin financijski pothvat. Prvo i osnovno, najvažnije je suočiti se s vlastitim financijama i napraviti realan plan. Kada na papir stavite svoje financije koje ste spremni izdvojiti, dobivate realnu sliku o tome što si možete priuštiti. U ovom slučaju, najbolje je posavjetovati se sa stručnjacima koji poznaju financijsko i stambeno tržište. Dodatni troškovi:

Pri kupnji stana morate imati na umu da se možete susresti sa sljedećim troškovima: Kapara, procjena nekretnine, javni bilježnik, porez. Uz navedeno, morate imati na umu da vas vlasništvo obvezuje, što znači da su tu i troškovi održavanja – pričuve. Vrijeme za pronalazak stana – Mnogi žure u kupnju stana i često se zalete i plate ono što im zapravo nije po volji. Ukoliko vam ne gori pod nogama, odvojite si kvalitetno vrijeme i usporedite više ponuda i lokacija. Imajte na umu da ćete odabrani stan otplaćivati većinu svog života, i upravo zato on mora biti savršen i vrijedan izdvojenog novca.

Što gledati i pitati kada razgledavate stan?

Istina je da svatko od nas živi nekim svojim tempom i stilom života, što znači da ne vidimo svi sve jednako, no kada kupujemo stan, trebali bi obratiti pozornost na sljedeće stavke: tlocrt stana, broj soba, stanje podova – drvenarije i pločica, zidova. Prvi dojam je svakako najvažniji, ali ne smijemo dozvoliti da nam on skrene pažnju s mogućih vlažnih zidova, puknutih pločica, oštećenog parketa itd. Kada ulazite u zgradu u kojoj gledate stan, obratite pozornost na okolicu – da li je uredno, ima li dovoljno mjesta za odlaganje otpada, da li je fasada u dobrom stanju, kako izgleda stubište.

Prvo i najvažnije pitanje je “Zašto se prodaje”? Na izgled vam navedeno možda djeluje kao glupo pitanje, no svaki prodavatelj ima razlog zašto prodaje nekretninu. Drugo važno pitanje je “Koliki je iznos zimskih režija? ” Zimske režije su skuplje nego ljetne, i one često mogu uzrokovati financijski stres. Obavezno zatražite na uvid uplatnice iz siječnja i veljače. “Koliko možete spustiti cijenu'” Ako primijetite oštećenja u stanu i ako se ona moraju popraviti, to je idealna opcija za spustiti cijenu. Probajte dogovoriti ili manju cijenu ili saniranje štete na račun prodavatelja. Za kraj, “Da li su papiri čisti? “, bitno je provjeriti vlasništvo stana kako bi bili sigurni da je sve u redu. Zatražite zemljišno knjižni izvadak u kojemu možete vidjeti sve podatke.

Kupili ste stan i što sada?

Nakon što ste uspješno pregovarali i kupili stan, postavlja se pitanje što sada? Ovo će se razlikovati od osobe do osobe. Prvi korak je svakako preseljenje i uređenje stana po vlastitom ukusu. Nažalost, prilikom renovacije možda naiđete na neke stvari koje vam nisu naglašene pri kupnji stana i one vas mogu koštati dodatnih financija. U slučaju dodatnih financija možete potražiti što su to brzi krediti. Riječ je o kratkoročnom i nenamjenskom obliku kredita koji vam može pomoći u bilo kojoj financijskoj potrebi.

Drugi korak je prilagođavanje i otplata. Biti će potrebno neko vrijeme da se prilagodite na život u svojem stanu i da on njega učinite ono što ste si zacrtali. Nikada nemojte zaboraviti da je stan sada dio vaših financija i da ako ne želite probleme da se on mora redovito otplaćivati. Nažalost, teško je reći da li ćete u potpunosti ikada biti zadovoljni s kupljenim stanom, jer kao što smo naveli, problemi mogu nastati. Teško je u određenom roku dobiti sve točne i detaljne informacije o stanu, zato je bitno da prije kupnje budete što detaljnije upućeni u određene stvari kako se na kraju ne bi neugodno iznenadili.

Tagovi:

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru ključna je komponenta ekonomskog razvoja i rasta. Osnovni principi na kojima se temelji ovaj proces uključuju procjenu kreditne sposobnosti klijenata, o