Što su blok kuhinje

Što su blok kuhinje

Što su blok kuhinje i kako izgledaju

Što su blok kuhinje i kako one izgledaju govori sami naziv, izgledaju kao blok elemenata. Blok kuhinje su pogodne za kuhinjski prostor koji je mali ili je prostor namijenjen kuhinji na jednom zidu. Ovakve se kuhinje mogu smjestiti i na vrlo malom prostoru ali i u većim prostorima. Blok kuhinje mogu ali u velikoj većini ne obuhvaćaju kutne elemente za kuhinju.

Što su blok kuhinje koje su namijenjene malim prostorima? Takve blok kuhinje sadržavaju samo osnovne elemente koji su nužni u kuhinji. Sudoper sa par elemenata, donjih i gornjih kako bi kuhinja bila funkcionalna. Kuhinja treba sadržavati sudoper, štednjak, elemente gdje ćete spremiti posuđe, radni prostor kako biste mogli funkcionirati u njoj.

Prije nego krenete u kupovinu dobro izmjerite prostor gdje ćete smjestiti blok kuhinju jer ako je vaš prostor mali svaki centimetar je bitan. Ukoliko imate dovoljno prostora onda vaš širina, dubina i visina blok kuhinje neće ograničavati i možete odabrati elemente, no svejedno prije kupovine izmjerite prostor prije kupovine.

Što su blok kuhinje sa aparatima

Što su blok kuhinje sa aparatima. Takve blok kuhinje u svojoj cjelini sadržavaju i aparate koji su vam potrebni u kuhinji. Osim sudoper bez kojeg nećete moći ništa oprati, ni namirnice ni posuđe, blok kuhinje sa aparatima sadrže i štednja ploču, hladnjak, pećnicu, a neke uključuju i napu.

Kada biste sve te aparate išli zasebno kupovati i ugrađivati ih u svoju blok kuhinju troška cijele kuhinje bi vas koštao puno više nego da kupujete blok kuhinju sa aparatima. Naravno da su ovakve blok kuhinje sa aparatima skuplje nego blok kuhinje bez aparata, no ako usporedite posebnu nabavku aparata sa običnom kuhinjom vrlo brzo ćete se uvjeriti da je cijena blok kuhinje sa aparatima jeftinija varijanta.

No, ako se ipak odlučite na kuhinje po mjeri i kupite aparate zasebno te ako ste ograničeni prostorom mjerenja i dimenzije prepustite stručnjacima koji će izmjeriti prostor u kojem želite smjestiti svoju kuhinju sa aparatima. Stručnjaci za kuhinje po mjeri jako dobro znaju što su blok kuhinje koje treba smjestiti u neki prostor.

Što su blok kuhinje bez aparata

Što su blok kuhinje bez aparata, skup kuhinjskih elementa koje ne sadrže aparate poput štednjaka, hladnjaka, nape. Ovakve kuhinje se sastoje od elemenata sa sudoperom, no moguće je pronaći i blok kuhinje bez sudopera ukoliko već imate sudoper u kuhinji.

Ovakve varijante blok kuhinja su jeftinije nego blok kuhinje sa aparatima, ukoliko je to ono što vam treba. Bez obzira mijenjate li dio velike kuhinje pa želite nadomjestiti samo dio kuhinje sa blok kuhinjom ili opremate malu kuhinju gdje ste ograničeni prostorom mjere, dimenzije blok kuhinje koju nabavljate su jako važne jer i sami znate da napamet bez mjerenja bacate novac u vjetar ako u konačnici kuhinja sa svojim mjerama neće odgovarati vašem prostoru.

Što su blok kuhinje bez aparata pronađite online na službenim web stranicama trgovina i proizvođača kuhinjskog namještaja. No možete i posjetiti poslovnice i trgovine namještajem te uživo vidjeti što je u ponudi, te da li ono što se nudi odgovara vašim potrebama.

Tagovi: