Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:52
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gdje platiti račune

Gdje platiti račune

Gdje platiti račune i gdje ih se najviše isplati plaćati?

Plaćanje računa je svima mukotrpna obaveza, ali kada Van na plaćanje udare i povećanu naknadu, tada pomno birate mjesta gdje platiti račune. Kod fizičkog plaćanja računa u poslovnicama Hrvatske pošte, Fine, banke ili drugih prodajnih mjesta koje nude uslugu – morate biti spremni na naknade plaćanja. Takvi troškovi mogu biti viši jer plaćate i sami rad djelatnika, no oni služe za smanjenje pritiska pri fizičkom plaćanju računa. Iako je online plaćanje računa dostupno već godinama i povoljnije je od fizičkog plaćanja, građani i dalje radije plaćaju fizičkim putem.

Zašto je to tako? Hrvatska svakako nastoji modernizirati svoje sustave, no u cijelom procesu nedostaje objašnjavanja građanima zašto su pojedine usluge bolje za njih. U primjeru, osobe koje ne znaju kako se plaćaju online računi će radije otići u poslovnicu i platiti naknadu. Mjesta gdje platiti račune je sve više, što je svakako dobro ako uzmemo u obzir smanjenje gužvi, ali ono nikako nije dobro ako pokušavamo modernizirati određeni sustav i smanjiti troškove građana. Ono što je svakako problematika je manjak edukacije građanstva.

Gdje platiti račune i koje su naknade?

Plaćanje računa bi svakako trebalo poticati, a ne penalizirati – mišljenje je to financijskih stručnjaka. Svaki oblik plaćanja računa se naplaćuje. U Pošti ćete za račune do 35 eura platiti naknadu od 1 euro, a sve iznad toga se plaća dodatnih 1,83 % na sami iznos. U primjeru, račun od 130 eura će platitelja koštati dodatnih 2,5 eura naknade, dok će za 70 eura morati izdvojiti 1,2 eura. Važno je naglasiti kako se ne naplaćuju naknade na svaki račun. Pošta ne naplaćuje dodatnu naknadu za račune HEP-a, TV pretplatu i još neke račune.

Plaćanjem interneta morate izdvojiti 0.3 eura po nalogu bez obzira na ukupni iznos računa. I dok su Pošta i Fina nekada bili jedini odgovori na pitanje gdje platiti račune, konkurencija je danas itekako jaka. Liberalno tržište omogućilo je plaćanje računa na svakome koraku – kiosci, dućani, benzinske crpke, banke. Danas sve više građana otkriva jednostavnost plaćanja računa na svakom koraku. Kod ovakve vrste plaćanja računa dovoljno je samo skenirati bar kod, platiti, i dobiti potvrdu o odrađenom plaćanju.

Petrolove benzinske crpke su svakako najpopularnija opcija kod fizičkog plaćanja računa, jer njihova naknada iznosi 0,2 eura bez obzira na ukupni iznos računa. Na Tisku ili u Konzumu plaćate 0,4 eura po računu bez obzira na iznos. Odgovor na pitanje gdje platiti račune može biti i u samim poslovnicama koje izdaju uplatu. U primjeru, ako ste korisnik T-com usluga, tada njihov račun možete platiti besplatno u prvoj poslovnici.

Gdje platiti račune bez dodatne naknade?

Kada pričamo o najpovoljnijim načinima kako platiti račune, online metode su svakako najbolje. Mnoge banke svojim klijentima nude usluge u kojima je dio ponude plaćanje računa bez dodatne naknade. Gdje platiti račune bez dodatne naknade? Račune bez ikakve naknade možete platiti putem online novčanika – Aircash usluge. Za plaćanje je dovoljno da kliknete na opciju Skeniraj i plati i to je to. Potrebno je potvrditi transakciju i nakon nje dobivate potvrdu da je Vaš račun uspješno plaćen.

Brojne su opcije gdje platiti račune, no odabir je na nama samima. Mnogi građani su ljuti radi različitih naknada na raznim mjestima, što na određeni način stvara probleme kod poslovanja određenih pružatelja usluge. Sigurno ste i sami primijetili kako će netko radije platiti račun u Konzumu nego u Pošti ili Fini, a razlog je manja naknada. Nažalost, bit će potrebno još puno vremena da Hrvati prijeđu u online plaćanje računa. Ukoliko želite probati navedenu opciju plaćanja računa, a ne znate kako – tada pomoć možete zatražiti u bankama ili određenim mjestima koje nude navedenu uslugu.
Tagovi:

Koja je sljedeća velika kriptovaluta?

Koja je sljedeća velika kriptovaluta?

Prema statistikama iz listopada 2021 godine, u svijetu je postajalo oko 7000 kriptovaluta. Na pitanje koje će propasti u skorijoj budućnosti, a koje će se održati – nitko ne zna. Kod kriptovaluta jedi

Trebate li kupiti dom ili ga unajmiti?

Trebate li kupiti dom ili ga unajmiti?

Osjećate da je pravo vrijeme za iseljivanje od doma Vaših roditelja, no ne znate biste li htjeli unajmiti ili kupiti svoj prvi dom? Postoje mnoge prednosti, ali i nedostaci, kod kupovine i najm