Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako osigurati kuću ili stan

Kako osigurati kuću ili stan

Kako osigurati kuću ili stan – što osigurati

Posjedujete nekretninu, no niste kao velika većina vlasnika nekretnina koji nisu osigurali svoje nekretnine i pitate se kako osigurati kuću ili stan. Bez obzira posjedujete li stan ili kuću oboje su vaša nekretnina i svoju nekretninu želite zaštititi i osigurati. Osigurati možete samu građevinu, ali i stvari koje se nalaze u vašoj nekretnini.

Cijene osiguranja će ovisiti o godini gradnje, o kvadraturi, te vrsti nekretnine. Također cijena će ovisiti i o stvarima koje se nalaze u nekretnini, jer na primjer u svojoj nekretnini možete imati vrijednih umjetničkih djela neprocjenjive vrijednosti (što je vrlo vjerojatno rijetkost) pa u tom slučaju polica može biti skuplja ili neće pokrivati vrijednu umjetninu, te ćete za nju trebati dodatnu policu osiguranja. Osiguranja mogu pokrivati same nekretnine i pokretnine, ali osiguranje može pokrivati i štete koje mogu biti prouzročene susjedima ukoliko na primjer u vašem stanu nastane neka šteta koja se može proširiti i na druge stanove u zgradi.

Kako osigurati kuću ili stan, te kako osigurati osobe koje u kući ili stanu borave i žive ovisi o ponudi koju će vam osiguravajuća kuća dati i ponuditi u uvjetima.

Kako osigurati kuću ili stan na što pripaziti

O tome kako dogovarati i kako osigurati kuću ili stan ovisit će i isplata odštete za nastali štetni događaj, pa ukoliko tokom vremena ulažete u svoju kuću ili stan vrijednost vaše nekretnine će porasti pa prema tome trebate tražiti i reviziju vaše police u skladu sa dodatnim i naknadnim ulaganjima.

Najbolji način kako osigurati kuću ili stan je dogovoriti osiguranje kod dvije ili više osiguravajućih kuća ukoliko si možete priuštiti plaćanje premije kod više osiguravajućih kuća. Također ukoliko posjedujete vrijedne stvari u svom domu dobro bi bilo to dodatno ili zasebno osigurati neovisno o osiguranju nekretnine i drugih stvari u vašem domu.

Također pripazite na koji iznos osiguravate svoju nekretninu jer osigurati se može trenutna vrijednost, procijenjena vrijednost ili ugovorom o polici osiguranja utvrđena vrijednost koju osiguranje priznaje a sa kojim možda nećete biti zadovoljni. Sve ove vrijednosti možda neće pokriti stvarnu vrijednost vaše nekretnine i stvari koje se nalaze u vašoj nekretnini stoga prikupite više ponuda od različitih osiguravajućih kuća i odaberite za vas najpovoljniju.

Kako osigurati kuću ili stan i od kojih rizika

Kako osigurati kuću ili stan, te koje rizike uključiti u vašu policu osiguranja trebate razlučiti osiguranje same nekretnine i osiguranje stvari koje se nalaze u vašem domu. Tako na primjer za stvari u vašem domu nećete trebati ugovarati rizik od udara motornog vozila dok za nekretninu to možete ugovoriti.

Najčešći rizici za koje se ugovara osiguranje i nekretnine i stvari u samoj nekretnini su prirodne nepogode kao što su poplave, potresi i slično. Zatim su eksplozije, pad ili udar letjelice, indirektan udar groma, izljev vode, lom stakla i slično.

Također za pokretne stvari možete ugovoriti rizike provalne krađe, oštećenja zbog provale, osiguranje od privatne odgovornosti na primjer da vaš kućni ljubimac ili vaše dijete prouzroči štetu nekome drugome, ali i ako na primjer crijep sa vašeg krova padne na neku osobu ili automobil pa prouzroči štetu. O tome kako osigurati kuću ili stan te stvari u vašem domu ovisi što ćete odabrati kao rizike koje će vaša polica osiguranja pokrivati u slučaju nastanka rizika i štete uslijed rizika.

Tagovi:

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru

Kreditiranje poduzetništva u bankarskom sektoru ključna je komponenta ekonomskog razvoja i rasta. Osnovni principi na kojima se temelji ovaj proces uključuju procjenu kreditne sposobnosti klijenata, o