Kako pristojno odbiti dečka

Kako pristojno odbiti dečka

Kako pristojno odbiti dečka da se ne osjeća jadno

Odbijanac je odbijanac i nikada nije ugodan, ali ako se potrudite može biti manje neugodan. Najvažnije je da ne odugovlačite i da ga nikada ne držite u neizvjesnosti jer će mu to davati lažnu nadu, zapetljat ćete se i kasnije će biti teže prekinuti. Pa kako pristojno odbiti dečka da se ne osjeća jadno, male laži usmjerene na sebe, a ne na njega, tipa “u ovoj fazi nisam spremna za vezu” uvijek dobro budu primljene.

Kako pristojno odbiti dečka a da ga ne uvrijedite, jer jasno i nedvosmisleno NE katkada katkada zbilja zvuči grubo i nemilosrdno. No, ako kažete “ti si super tip, ali ne za mene i neka druga cura će biti presretna s tobom”, to zvuči prihvatljivije i manje bezdušno. Kompliment uz odbijanje ublažava to odbijanje, ali momak mora shvatiti da je to ipak odbijanje iako svaka djevojka može naići na dečka koji je uvjeren da žensko NE nije uvijek NE, e s takvima se mora jasno i odrešito.

Kako pristojno odbiti dečka, budimo prijatelji nije dobar način

Poneke djevojke upadnu u vlastitu zamku upravo zbog dvosmislenih izjava, neodlučnih možda i vidjet ćemo. Kako pristojno odbiti dečka, budimo prijatelji nije dobar način jer također momku daje lažnu nadu da će, samo ako se dovoljno potrudi osvojiti curu. U redu je reći “i ti se meni sviđaš, ali ne na isti način i zato ne možemo biti ljubavni par”, ali nije u redu reći “želim te viđati, ali ti ne mogu biti cura”.

Postoji još jedna sitna laž koja uvijek pomaže u situacijama kako pristojno odbiti dečka, uvijek prolaze rečenice “žao mi je, ali već imam dečka” ili “da smo se barem ranije sreli”, a možete se i našaliti rečenicom “ja sam zauzeta, ali se ne brinem za tebe, simpatičan si i imaš sjajan ulet”. Odbiti jasno je najispravnije, ali i najteže jer se osjeća loše i odbijeni muškarac, ali i djevojka koja koja izgovara to NE, no nema veće štete, to je samo neugodan trenutak.

Možda i ne postoji pravi način kako pristojno odbiti dečka

U mladenačkoj dobi se sve doživljava dramatično i sve može ostaviti traumatične posljedice. Možda i ne postoji pravi način kako pristojno odbiti dečka, ali je svakako moguće ublažiti takvo odbijanje. Ponekada mladi muškarci to dožive kao pravu sramotu i kao neki defekt kod sebe, kao neku manu koju ne mogu ispraviti i kod njih se svako odbijanje može pojačati iskompleksiranost i stvoriti nove komplekse koji će mu još više otežati svaki sljedeći pokušaj ostvarivanja vezu.

Zato je važno ipak promisliti kako pristojno odbiti dečka a da ga ne povrijedite, osramotite i pretvorite u emotivnog invalida, jer neki momci odbijanje bukvalno doživljavaju kao psihičku kastraciju. Neka NE bude jasno NE, ali ublažite ga nekim lijepim komplimentom ili smislite dobar i uvjerljiv izgovor zašto ne možete biti zajedno. Sve je bolje od neizvjesnosti, odugovlačenja i davanja lažne nade, jer nada može biti okrutna životna suputnica, a može i spriječiti dečka da nađe sreću s nekim drugim.

Tagovi:

Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća

Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća

**Prazna ruka: Kad se ljubav ne vraća – suočavanje s bolnom stvarnošću** Ljubav je osjećaj koji nas istovremeno može ispuniti neopisivom srećom, ali i dubokom tugom ukoliko nije uzvraćena. Praz