Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:51
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uštedjeti na troškovima života

Kako uštedjeti na troškovima života

Kako uštedjeti novac – uvod

U našem svakodnevnom životu vrlo je bitno znati dobro raspolagati svojim novcem kako se ne bi nepotrebno zaduživali i time si stvarali poteškoće. Dobro raspolaganje financijama znači trošiti novac unutar svojih mogućnosti. Troškovi života uključuju osnovne životne troškove poput troškova prehrane, troškova javnih davanja, troškova stanovanja, režijskih troškova, troškova automobila, troškova uzdržavanja djeteta, troškova obrazovanja i brojnih drugih. Također, nerijetko se javljaju i drugi nenadani troškovi koji su uzrokovani slučajem ili nekakvom izvanrednom nepredviđenom okolnošću te je u tom slučaju najbolje imati sa strane određeni višak novca odnosno nekakvu ušteđevinu koja će nam omogućiti pokrivanje tih troškova bez zaduživanja. Većina ljudi u Republici Hrvatskoj ostvaruje prosječnu ili čak ispodprosječnu plaću pa je pitanje kako uštedjeti vrlo prisutno i značajno velikoj većini građana. U nastavku ćemo pokušati odgovoriti na pitanje kako uštedjeti na troškovima život pri tome ne ugrožavajući vlastitu egzistenciju i to na način koji ne predstavlja pretjerano vremensko opterećenje pojedincu.

Kako uštedjeti novac – prvi koraci

Uštedjeti novac nije jednostavan zadatak jer prije svega zahtjeva određenu disciplinu i samokontrolu. Naime, troškovi života svakog pojedinca ovise o načinu života pa prije nego što se odlučimo na smanjivanje troškova, potrebno je prvo objektivno i realno sagledati situaciju i popisati koju su nam to točno troškovi života. Dakle, prvi korak bio bi stvaranje točne i potpune evidencije troškova odnosno vođenja troškovnika. Tek kada smo utvrdili na što točno i u kojim količinama trošimo novac, možemo pristupiti organiziranju plana smanjivanja tih troškova. Međutim, treba imati na umu da odgovor na pitanje kako uštedjeti novac nije uvijek smanjenje troškova života jer povećanjem vlastite financijske pismenosti, pojedinac može prvotnim zaduženjem i dobrom procjenom rizika ostvariti profit i na taj način doći do “viška novca”. Pa je tako moguće korištenjem instrumenata kao što su nenamjenski krediti ostvariti kapital koji će poslužiti kao početna investicija u pametnairazrađeneideje koje mogu dovesti do profita. Međutim, s obzirom da je tema ovog članka kako uštedjeti novac fokusirat ćemo se na načine smanjenja troškova života. Dakle, evidencija potrošnje i ulaganje vremena u financijsku pismenost prvi su koraci u planiranom smanjenju troškova života.

Kako uštedjeti novac – praktični savjeti

Nakon što smo utvrdili prve korake smanjenja troškova života odnosno vođenje evidencije potrošnje i povećanje financijske pismenosti pokušat ćemo dati par savjeta informativne prirode. Naime, jedan od osnovnih troškova života svakog pojedinca je trošak prehrane. Način kako uštedjeti na prehrani prvenstveno je vezan za bolju organizaciju prehrane. Dakle, potrebno je imati plan prehrane kako bi se omogućila i planiranja kupnja namjernica i na taj način izbjeglo nepotrebno kupovanje gotovih proizvoda ili odlazak u restorane ili naručivanje kod istih. Dugoročno, takva promjena neminovno će dovesti do smanjenja troškova života, ali i poboljšanja zdravlja pojedinca. Nadalje, troškovi prijevoza isto predstavljaju jedan od osnovnih izdataka, a pogotovo uzimajući u obzir divljanje cijena goriva. Stoga je potrebno koristiti alternativne načine prijevoza ako se ima takva mogućnost te npr. na posao ići javnim prijevozom ili biciklom gdje u potonjem slučaju također poboljšavamo zdravlje. Nadalje, režijski troškovi, pogotovo zimi “pojedu” veliki dio kućnog budžeta pa je potrebno preispitati i način na koji se grijemo i na taj način ostvariti možebitnu uštedu. Dakle, nakon što smo savladali prve korake, potrebno je kod svakog pojedinog životnog troška potražiti moguću alternativu koja je financijski isplativija i na taj način odrediti kako uštedjeti novac sukladno svojim željama i mogućnostima.

Tagovi:

Kako koristiti pozajmicu za konsolidaciju dugova?

Kako koristiti pozajmicu za konsolidaciju dugova?

Financijski pritisak zbog brojnih dugovanja može biti vrlo stresan. Kako koristiti pozajmicu za konsolidaciju dugova može vam pomoći da smanjite svoje mjesečne obveze i olakšate upravljanje financijam

10 savjeta za učinkovitije upravljanje budžetom

10 savjeta za učinkovitije upravljanje budžetom

Financijsko planiranje često može biti zastrašujući zadatak, no uz uvođenje nekoliko ključnih strategija, možete postići značajno poboljšanje u upravljanju svojim novcem. Kada se prvotno odlučujete za