Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:22
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako saznati koliko imam dionica

Kako saznati koliko imam dionica

Kako saznati koliko imam dionica i što su dionice?

Dionice se mogu opisati kao jedinice vlasništva u određenom poduzeću. Stoga, sama kupnja dionica podrazumijeva određeno vlasništvo nad poduzećem koje razmjerno nudi broj dionica. Dionice vlasnicima daju određena prava: Prava na informacije, prava na odlučivanje na Glavnoj skupštini svih dioničara, pravo na dividende, pravo na upis i pravo na udio u stečajnoj masi. Kako se dionice kupuju? Dionice se trguju na organiziranim tržištima sa vrijednosnim papirima – npr. Zagrebačka burza. Vlasništvo nad dionicama se može steći i posredno, ili kupnjom određenog udjela u investicijskim fondovima. Kupili ste dionice i pitate se kako saznati koliko imam dionica? Od 2018 sami proces provjere dionica je postao jednostavan.

Zahvaljujući povezivanju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva ili SKDD s poznatim sustavom e-građani, svi građani koji imaju dionice ili druge vrijednosne papire mogu pratiti svoje račune i transakcije online. Kako saznati koliko imam dionica? Morat ćete se prijaviti kao e-Ulagatelj, i na taj način možete pratiti svoja ulaganja. Navedeni sustav Vam omogućuje da dobijete jednostavni uvid u sve svoje transakcije s vrijednosnim papirima, možete provjeriti i stanje vlasništva nad dionicama, možete provjeriti stanje računa i sve promjene koje su vezane za isti, možete pogledati svoja isplaćena i neisplaćena sredstva, ažurirati svoje podatke, gledati bankovne račune itd.

Kako saznati koliko imam dionica i zašto ulagati u dionice?

Dionice su dugoročno gledano odličan instrument za ulaganje. One su veoma likvidne – što znači da ih je lako pretvoriti u novac bez podnošenja posebnih zahtjeva. Dionice se obično osiguravaju prema godišnjem prihodu u obliku takozvanih dividendi, i sadrže potencijal za dugoročni rast. Međutim, prije nego se odlučite na kupnju dionica i prije nego si postavite pitanje kako saznati koliko imam dionica, bitno je da procijenite rizike ulaganja. Vi kao potencijalni budući ulagatelj morate biti svjesni sljedećih rizika: Profitabilnost samog poduzeća gdje planirate kupiti dionice.

Morate znati kako profitabilnost nije uvijek poznata, i ona se ne može predvidjeti. Kupnja dionica sada ne znači da će ta dionica biti uspješna i u budućnosti. Razvoj cijene same dionice neće ovisiti samo o poduzeću, već i o drugim raznim čimbenicima kao: Gospodarstvo, kretanja na tržištu, kretanje zateznih kamatnih stopa. Vi kao ulagatelj ne smijete zaboraviti na sljedeće stavke: Morate biti sigurni da znate u što ulažete, napravite detaljnu analizu ulaganja, držite se discipline i strategije kod ulaganja, štitite se od inflacije, temeljite odluku na financijskim informacijama kojima možete vjerovati. Kako saznati koliko imam dionica je zasigurno najlakši odgovor u svijetu dionica.

Kako saznati koliko imam dionica i koji su koraci bitni za ulaganje u dionice?

Istina je da ulaganje u dionice zvuči kao kvantna fizika. Rizik itekako postoji, no on ne znači da je ulaganje nemoguće. Prije samog ulaganja potrebno je mudro istražiti u što želite uložiti i zapitati se koliko ste novca spremni uložiti i koji ste rizik spremni podnijeti. Najlakše je odgovoriti na pitanje kako saznati koliko imam dionica, no nešto je teže razumjeti bitne korake za ulaganje. Od kuda zapravo krenuti? Potrebno je razumjeti razne vrste analiza – Fundamentalna koja se koristi za predviđanje učinaka, Tehnička koja pokušava predvidjeti buduće promjene u cijenama, Kvantitativna koja procjenjuje samu vrijednost dionica. Svakako definirajte svoj proračun, kao i razinu rizika koji možete podnijeti.

Proučite metrike ulaganja: Omjer cijene i ostvarene zarade, omjer same cijene i knjigovodstvene cijene, neto profitna marža, slobodniji novčani tok, povrat na kapital i sami povrat imovine. Sve ovisi o vašem stilu ulaganja. Sljedeći korak je pronalaženje podataka koji su Vam potrebni za istraživanje i suženje fokusa na određene dionice koje Vam najviše odgovaraju. Nakon svih procesa, e-građanin Vam nudi odgovor na pitanje kako saznati koliko imam dionica i uvid u sve što je vezano za Vaše investiranje.

Tagovi: