Kako skinuti trajni lak

Kako skinuti trajni lak

Kada i kako skinuti trajni lak

Da biste znali kada i kako skinuti trajni lak sa svojih noktiju trebate znati da se radi o minimalno tri sloja laka i dodatno završni sloj koji daje sjaj. Dakle, svako skidanje običnim acetonom će biti bezuspješno dok god postoji zaštitni sloj kome i jest namjena da zaštiti lak ispod zaštitnog sloja. Prvo je potrebno rašpicom skinuti zaštitni sloj, rašpanje dok ne dobijete mat boju na noktima tada ćete doći do samog laka i zaštitni sloj će biti skinut.

Pri skidanju zaštitnog sloja svakako pazite da ne oštetite tkivo oko nokta i da ne probijete slojeve laka, jer biste tako mogli oštetiti i sam nokat. Sam postupak kako skinuti trajni lak upravo zbog ovog prvog skidanja zaštitnog sloja zna biti naporan i potrebno je puno strpljenja. Ukoliko nemate vremena ili ste spriječeni da odete do kozmetičkog salona oboružajte se strpljenjem ali i preparatima za daljnje korake koji slijede nakon skidanja zaštitnog sloja koji se nalazi na nekoliko slojeva laka.

Kako skinuti trajni lak faza dva

Nakon što ste skinuli gornji zaštitni sloj koji se nalazi na nekoliko slojeva laka potrebno je skinuti te nanesene slojeve laka. Za to će vam biti potreban sljedeći pribor, blazinice ili vata, aceton koji nije biljni, što veći postotak acetona to će lak lakše i brže sići sa vaših noktiju, te aluminijska folija za fazu dva kako skinuti trajni lak.

Ono što trebate sljedeće napraviti je da na svaki nokat stavite natopljenu blazinicu acetonom i zamotate aluminijskom folijom svaki prst, odnosno nokat. Potrebno je držati do dvadesetak minuta kako bi višeslojni lak otpustio i aceton počeo djelovati na sastojke laka. Naravno ako imate otvorene rane ili zanoktice ovaj se postupak ne preporučuje jer će vas peći i boljeti kada aceton dođe na otvorenu ranu, a i iz zdravstvenih razloga nije preporučljivo stavljati aceton na otvorenu ranu.

Kako skinuti trajni lak nakon što ste ga namočili dvadesetak minuta jakim acetonom trebat će vam metalni alat ili drveni štapić. Pažljivo ostružite omekšali lak sa noktiju, te pri tome nemojte upotrebljavati preveliku silu kako ne biste nokat oštetili ili da vas nokat ne bi bolio. Ukoliko je potrebno ponovite postupak sa acetonom, blazinicama i aluminijskom folijom pa nastavite strugati slojeve omekšalog laka.

Kako skinuti trajni lak i njega nakon skidanja trajnog laka

Treća faza koja je jako važna u ovoj maloj školi gdje ste naučili kako skinuti trajni lak je da je nakon otklanjanja svih slojeva laka potrebno je na nokat nanijeti piling. Na korijen nokta treba nanijeti hranjivo ulje, najbolje maslinovo. No svako ulje koje sadrži vitamine A, D i E, koje djeluje protuupalno djelovat će na vaše nokte da oni budu čvrsti i zdravi.

Nakon ovog postupka kako skinuti trajni lak nokte je potrebno njegovati i hidratizirati neko vrijeme. Nemojte odmah stavljati novi sloj trajnog laka ili gelirati nokte. Pustite noktima da se neko vrijeme odmore i oporave. Iako trajni lak i geliranja štite nokte od lomljenja, pogotovo tankih noktiju, ipak trajno lakiranje i geliranje ima i svoje negativne strane. Lakirani i gelirani nokti lijepo izgledaju, no nokti su kao i koža, trebaju disati pa koristite što manje možete trajni lak jer ipak to je kemija, a na noktima se kao i na kosi vidi vaše zdravlje.

Ako je trajni lak vaša redovna rutina, radije prepustite obradu i skidanje stručnjacima koji će to odraditi stručno i bez oštećivanja noktiju, te će vaše nokte nahraniti potrebnim vitaminima i hidratizirati ih nakon što se skine trajni lak.

Tagovi:

Kako je nastala šminka

Kako je nastala šminka

Od pamtivijeka šminka je postojala još od trenutka kada je ljudska rasa postajala sve svjesnija svog izgleda i nastojanja da se sviđa svojoj okolini. Možemo reći da je način kako je nastala šminka pot

Kako se prenosi aids

Kako se prenosi aids

Što je i kako se prenosi aids engleski naziv za HIV koji je skraćenica od virus humane imunodeficijencije. Zapravo radi se o retrovirusu koji će kod neliječene infekcije zbog nedostatka imuniteta uzro